Sukkerfri skyr is med kanel

Midt i sommerens dejlige hede har jeg af og til drømt om at lave en is på basis af skyr. Og da vores lokale Kop & Kande havde tilbud på en simpel OBH ismaskine uden kompressor var der ingen betænkeligheder. Ismaskine var sat ned til kr. 300,- dvs. halv pris. Den hedder "Ice Cream Box" og kan lave op til 1,5 l is. Den har to beholdere som hver rummer 3/4 l. Ismaskinen er god til prisen og har bestemt indfriet mine forventninger. Tidligere har altid kunne klare mig med en håndmikser og egentlig været tilfreds med resultatet, men det kan ikke undgås at nogle former for is/sorbet krystallisere uden brug af ismaskine. Resultatet på min skyr is blev god og derfor vil jeg gerne dele opskriften jer. Smagen er let syrlig og frisk og konsistensen dejlig cremet. God fornøjelse til dig som vil prøve.

Sukkerfri skyr is med kanel

2 personer

1 dl piskefløde, 80 g sukrin, 1½ tsk vaniljepulver, 1/4 tsk stødt kanel, 400 g skyr.

Varm fløde, sukrin, vanilje og kanel op til kogepunktet i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen. Tilsæt skyr og rør til en ensartet masse. Afkøl helt. Jeg sætte det i køleskabet natten over, men et par timer er helt fint. Køres derefter i ismaskinen. Jeg kørte i 30 minutter med min maskine. Isen kunne nydes med det sammen (softice konsistens), men den kom lige i fryseren i et par timer for en mere fast konsistens.

Energi pr. person 300 kcal fordelt på: Protein 23 g, fedt 20 g, kulhydrat 9 g. Kostfibre 0 g.