Glutenfri leverpostej

Er du til leverpostej, er dette opskriften på en nem og hurtig en af slagsen. Jeg erkender, at farven ikke ser særlig indbydende ud, men smagen fejler intet. Leverpostejen indeholder hverken mel eller unødvendig mættet fedt (spæk), derfor er farven mere grålig end en købe leverpostej. Nyd den på et stykke brød (fx stenalderbrød) med agurke- eller tomatskiver ovenpå.

DSCN2004.JPG

Glutenfri leverpostej

Ca. 475 g

1 lille løg, 20 g smør, 2 spsk. olivenolie, 100 g champignon (renset vægt), 400 g svinelever, 1 spsk timian, 1/4 dl cognac, salt, peber.

Hak løget og sauter det i fedtstoffet til det klares på en stor pande.

Hak champignon groft og skær lever i tern og kom på panden. Steg stille og roligt i ca. 5 min. Vend leverstykkerne efter 2-3 min. Krydr med timian og hæld cognac på. Lad cognac koge lidt ind. krydr med salt og peber. Hæld det hele i et blenderglas eller foodprocessor og kør til glat. Smag yderligere til med salt og peber. Hæld postejen i et glas. Afkøl. Sæt efterfølgende postejen på køl. Postejen kan fint holde sig 5-7 dage i køleskabet.

Energi pr. 100 g 169 kcal. Fordelt på: Protein 16 g, fedt 10 g, kulhydrat 3 g. Kostfibre 3 g.