Blommemarmelade uden sukker

Da marmelade oftest indeholder en stor mængde sukker, er det meget sjældent at det ryger indenbords hos mig. Til min store glæde har jeg for nylig opdaget, at der er kommet GRØN MELATIN til sukkerfri syltning i handlen. Her er i stedet sødet med Stevia. Dette måtte straks købes og afprøves med blommer fra egen have :-)

Jeg syntes det blev en ok marmelade. Jeg har tilsat lidt kanel for at nedsætte den lakridsagtige bismag som følger med Stevia. GRØN MELATIN kan købes i større supermarkeder.

Svesker i haven :-)

Svesker i haven :-)

Blommemarmelade uden sukker

Ca. 600 g færdiglavet

750 g frosne, optøede blommer, fx sveskeblommer inkl. saft (bruger du friske, skal du komme lidt vand i bunden af gryden), 1½ tsk stødt kanel, 1 pose GRØN MELATIN til sukkerfri syltning (sødet med stevioglykosider fra STEVIA-planten).

Kom ituskårne blommer incl. saft (eller lidt vand) og kanel i en gryde. Bring i kog. Lad det småkoge i 5 min. Tilsæt GRØN MELATIN i under omrøring. Lad det småkoge yderligere i 2 min. Tag gryden af varmen. Hæld omgående marmeladen i et skoldet glas og dæk til. Afkøl. Opbevares derefter i køleskabet. Holdbarhed ca. 14 dage.

Energi pr. 100 g 50 kcal. Fordelt på: Protein 1 g, fedt 0,5 g, kulhydrat 12 g. Kostfibre 2 g.

 

Marmelade uden sukker lavet på sveskeblommer