Quinoasalat med avokodo og tomat

En smuk, farverig og mættende salat som indeholder få, men gode ingredienser som: sort quinoa, avokado, tomater og bredbladet persille.

Quinoafrø findes også i gul og rød og er glutenfri. De kan efterhånden købes i de fleste større supermarkeder, men helt sikkert i helsekostforretninger.

De små runde frø er sundere for dit hjerte end selv de bedste fuldkorn. Modsat korn som bulgur og brune ris indeholder quinoa en del hjertesundt fedt. Både enkeltumættet fedt og omega-3-fedtsyrer, der booster blodets indhold af det gode HDL-kolesterol. Frøene er desuden rige på vandopløselige fibre, som sænker mængden af det skadelige LDL-kolesterol i blodet. Quinoa adskiller sig fra hvede og rug ved at have et højt proteinindhold og en unik aminosyre sammensætning. Proteinindholdet i quinoa kan være op til 22 % afhængig af sorten.  

Quinoas helt store trumf er dog indholdet af antioxidanter, som sørger for at holde dine blodkar  sunde og  beskytter dig derfor mod åreforkalkning og blodpropper. Endelig påvirker quinoa dit blodsukker i langt mindre grad end andre korn. Årsagen er kombinationen af fibre, fedt og ikke mindst proteiner i høj kvalitet, som får blodsukkeret til at stige langsommere.

 Nyd salaten som en selvstændig ret eller til stegt/grillet kød. 

Quinoasalat med avokado og tomat

2 personer:

1 dl sort quinoafrø, 2 store tomater, 1 stor avokado, 1 stor håndfuld bredbladet persille, ½ spsk æbleeddike, 2 tsk ahornsirup (eller honning), 1½ spsk. koldpresset rapsolie, salt, peber.

Skyl quinoa i koldt vand og dræn. Kog quinoa i dobbelt mængde vand i 10-12 min. Tjek efter 10 min. om quinoa er mør. Hæld quinoa i en dørslag til afdrypning. Skær tomater og avokado i grove tern. Hak persille groft.

Rør eddike og sirup sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Rør til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med quinoa og grønt.

Energiindhold pr. person: 361 kcal. Fordelt på: Protein 6 g, fedt 25g, kulhydrat 32 g, kostfibre 8 g.