Grillstegt kylling, søde kartofler og broccoli

Der stod kylling på menuen. Tilbehøret lidt mere usikkert, men i køleskabet fandt jeg en broccolistok, 2 søde kartofler og en rest baby spinat. Dette kombineret med løg, soya og chili blev til velsmagende tilbehør til kyllingekødet.

Grillstegt kylling, søde kartofler og broccoli

2 personer:

2 store søde kartofler, 1 stort løg, 1 broccolistok, 2 spsk. olivenolie,  2 spsk tamari (glutenfri soya), 1 tsk sambal oelek, 75 g baby spinat. 3 store kyllingefileter, olivenolie, timian, salt, peber.

Tænd grillen.

Skrub kartoflerne rene og skær dem i tern. Skær også løg og broccoli i tern. Varm en pande op til middelvarme. Tilsæt olien og steg det hele til mørt, ca. 15 min. Tilsæt tamari og sambal oelek og vend rundt. Vend derefter baby spinat i og tag panden af varmen.

Afpuds kyllingefileterne. Pensl dem med lidt olie. Grilles 5-7 min. på hver side afhængig af tykkelse ved middel og direkte varme. Krydr med timian, salt og peber. Tag kyllingefileterne af grillen og del dem i halve.

Energi pr. person: 569 kcal. Fordelt på: Protein 54 g, fedt 22 g, kulhydrater 44 g. Kostfibre 11 g.