Glutenfri grillmedister

At lave sin egen grillmedister, kræver lidt tålmodighed, men er ikke svært. Og det kan sagtens lave sig gøre uden kødhakker med pølsehorn osv. Jeg brugte en engangs-sprøjtepose. En almindelig sprøjtepose med stor tylle for enden kan selvfølgelig også bruges. Pølserne skal tilberedes samme dag, som de er lavet. De kan evt. koges i 10-15 min. lige efter stopning og grilles næste dag.

Step 1 - farsen blandes

Step 2 - sprøjteposen fyldes

Step 3 - medister klar til stegning

Glutenfri grillmedister

8 stykker:

400 g hakket svinekød 10-12 %, 2 tsk. salt, 1 lille revet løg, 1 tsk stødt chili, ½ tsk stødt spidskommen, 1 spsk timian, ½ tsk allehånde, 40 g skummetmælkspulver, 2½ dl mini mælk, 1 æg. Ca. 2 meter svinetarm (renset og skyllet, kan købes i større supermarkeder eller hos din slagter).

Rør det hakkede kød med de øvrige ingredienser til en ret lind fars.

Kom al farsen i en sprøjtepose. Læg posen på et rent viskestykke og brug det som underlag til processen.  Klip spidsen af posen, så åbningen bliver 2 cm bred. Del tarmen i 2 lige lange længder. Træk den ene tarm på posens afklippede ende.  Luk enden med en lille knude. Træk og klem forsigtigt tarmen mens den fyldes med fars. Det er vigtigt, at tarmen ikke er for fyldt/hårdt stoppet. Drej tarmen rundt, når du har den ønskede længde på pølsen. Når du har fyldt den første tarm, lukker du enden med en lille knude. Så sætter du det sidste stykke tarm på sprøjteposen og fylder den med resten af farsen.

Prik pølserne med en gaffel. Derved undgår du de sprænger under stegningen. Grilles 7-8 min. på hver side over direkte, men ikke for høj varme.

Server grillede grøntsager (fx løg) og en fyldig salat til.

Energi pr. stk: 134 kcal. Fordelt på: Protein 14 g, fedt 6 g, kulhydrat 5 g, kostfibre 0,1 g.