Bønnepasta med kødboller og tomatsovs

Fantastisk smagfuld og meget mættede sojabønne fettuccine pasta, kødboller a la Lady og Vagabonden og en simpel men dejlig tomatsovs. Så er man bare glad : )

Sojabønne fettuccine pasta kan købes i Kvickly og SuperBrugsen. Der findes også en grøn variant, lavet på edamamebønner.

Bønnepasta med kødboller og tomatsovs

4 personer:

Kødboller: 1 stort løg, 2 spsk olivenolie, 500 g hakket oksekød 3-7 %, 1½ tsk salt, 1 tsk peber, 1 æg, 1 dl revet parmesanost, 2 dl mini mælk, ca. 1½ spsk. skummetmælkspulver, 20 g friske, hakkede basilikumblade. 2 spsk olivenolie til bruning af kødbollerne. Tomatsovs: 1 stort løg, 1 spsk olivenolie, 2 x 400 g hakkede tomater, 1 håndfuld bredbladet persille eller basilikumblade, salt, peber. 200 g hvid sojabønne fettuccine. Tilbehør: Revet parmesanost.

Kødboller: Hak løget og steg det i olien til mørt og har fået lidt farve. Bland det stegte, let afkølede løg grundigt med de øvrige ingredienser til kødbollerne. Lad farsen hvile ca. ½ time i køleskabet. Tril derefter farsen til kødboller på størrelse en bordtennisbold. Varm en pande op. Tilsæt olien og brun nu kødbollerne på alle sider. Tag af varmen.

Tomatsovs: Hak løget og steg det i olien til det klares. Hæld tomaterne på og tilsæt persille eller basilikum. Bring sovsen i kog. Tilsæt kødbollerne og lad det småsnurre til kødbollerne er møre, ca. 20 min. Smag sovsen til med salt og peber.

Energi pr. person: 538 kcal. Fordelt på: protein 60 g, fedt 23 g, kulhydrat 45 g. Kostfibre 11 g.