Chili sin carne

De fleste kender retten "Chili con carne" (chili med kød). Men når man bytter det lille ord "con" ud med "sin" betyder det uden kød. Og det er lige hvad denne ret er. Kødet er erstattet med soya "kød", som er lavet af soyabønner der er presset fri for olie. De indeholder hele 46 g protein pr. 100 g. Kan købes i helsekostforretninger eller større supermarkeder.

Chili sin carne

2 personer:

1 stort løg, 2 spsk. olivenolie, 2 fed finhakket hvidløg, 400 g purerede tomater, ca. 4 dl Herbamare urtebouillon uden salt, 100 g soya "kød", 240 g kogte, kidney beans, 1 tsk stødt spidskommen, 2 tsk stødt chili, 1 spsk oregano, 2 tsk sød paprika, 1-2 friske grønne chili med eller uden kerner, 25 g 70 % mørk chokolade uden sukker (fx Nellie Dellies), salt, peber. Endvidere: 3 spsk skyr, hakkede koriander.

Hak løget og sauter det i olien til det klares. Tilsæt hvidløg, tomater og bouillon og bring i kog. Tilsæt derefter soya "kød", skyllede kidney beans, hvis de er fra dåse, alle de tørrede krydderier og hakket chili. Lad retten småsnurre i 20 min. Spæd evt. med lidt mere bouillon. Rør chokoladen i. Rør til den er opløst. Smag retten til med salt og peber.

Serveres med skyr og hakkede koriander til.

Energi pr. person: 605 kcal fordelt på: Protein 38 g, fedt 25 g, kulhydrat 60 g, Kostfibre 18 g