Quinoasalat med sugar snaps og chili

En dejlig mættende salat som kan nydes både lun og kold. Enten til et stykke stegt kød eller solo som en frokostret. Du kan erstatte gule quinoafrø med sorte eller røde, kogetiden er den samme.  Quinoa udemærker sig ved -udover at smage godt - at have et indhold af proteiner af høj kvalitet, det vil sige proteiner vi ikke selv kan danne og desuden også antioxidanter. Antioxidanter er med til at holde dine blodkar sunde og derved nedsætte risikoen for udvikling af hjertekarsygdomme.

Quinoasalat med sugar snaps og chili

4 personer:

2½ dl gule quinoafrø, 150 g sugar snaps, 1 rød chili med eller uden kerner, 2 spsk. hakket mynte, 2 spsk. koldpresset raps citronolie, 50 g smuldret feta 5 %, salt, peber.

Skyl quinoa grundigt under den kolde hane. Kom quinoa i en gryde og hæld dobbelt mængde vand på. Bring det i kog. Lad det småkoge under låg i 10-12 min. Tjek om quinoa er mør efter 10 min. Hæld quinoa i en si og lad det dryppe godt af.

Skyl sugar snaps og lad dem dryppe af. Skær dem i grove stykker.

Skær chili i skiver hvis kernerne skal med - eller flæk chili, fjern kerner og finhak.

Bland quinoa, sugar snaps, chili og mynte i en skål. Dryp citronolien over og vend rundt. Vend smuldret feta i. Smag salaten til med lidt salt og peber.

Energi pr. person: 222 kcal fordelt på: Protein 10 g, fedt 10 g, kulhydrat 25 g. Kostfibre 4 g.