A la kransekage

Jeg har haft en meget travl december. Tror januar bliver mindre hektisk, og dermed mere tid til bloggen :-)

Dejlige juledage med familien fra nær og fjern er nu overstået og jeg ser frem til at holde Nytårsaften med gode venner i Århus. I den forbindelse har jeg eksperimenteret lidt med et sundt alternativ til den traditionelle kransekage. Jeg er kommet frem til en lille lækker sag, som smager himmelsk. Kagen kan selvfølgelig også nydes på andre tidspunkter end Nytårsaften. Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra min kogebog PROTEIN – hvor jeg har fjernet chili og tilføjet chokolade derudover indeholder den mandler, æggehvide, dadler og vaniljepulver.

Godt nytår!!!!

A la kransekage

( 10 stykker)

100 g mandler, 180 g tørrede dadler uden sten, ½ æggehvide, ½ tsk vaniljepulver. Endvidere: 30 g mørk chokolade 70 %, fx Nellie Dellies der er søde med stevia.

Kør Mandler og dadler i en foodprocessor, til de er grofthakkede. Tilsæt æggehvide og vanilje og kør yderligere 30 sekunder.

Tryk massen ud i en form ca. 6 x 20 cm, beklædt med bagepapir. Sæt formen koldt et par timer. Skæres derefter ud i mindre stykker.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Kom den smeltede chokolade i en frysepose og klip et lille hul i det ene hjørne. Pynt nu ”kransekage” stykkerne med den smeltede chokolade. Opbevares køling.

Energiindhold pr. stk 129 kcal fordelt på: Protein 3 g, fedt 5 g, kulhydrat 20 g. Kostfibre 2 g.