Quinoasalat med tahindressing

Simpel men super lækker salat, som går godt som tilbehør til stegt kød fx kylling eller svinekoteletter eller prøv at vende krydrede stegte tiger rejer i uhmm. Salaten er også super fin som selvstændig frokostret.

Tager jeg mine ernæringsbriller er salaten genial fordi den bl.a. består af quinoa og granatæblekerner.

Granatæbler går under betegnelsen superfood fordi det er spækket med antioxidanter og indeholder stoffer der virker beskyttende på kroppens celler. De booster immunforsvaret og kan samtidig øge hudens elasticitet og spændstighed. Alt det gode ved quinoa kan du læse om her.

Granatæblekernerne er nemmest at få ud, hvis du skærer æblet igennem. Vrider det lidt så hinderne løsnes. Holder det halve æble over en skål og slår på bagsiden af æblet med en grydeske. De hvide hinder er bitre og skal sorteres fra.

Quinoasalat med tahindressing

2 personer

 80 g sort quinoa, kernerne fra ½ granatæble, 100 g grønne ærter (fra frost, optøet eller friske evt. blancerede), 3 forårsløg. Dressing: 2 spsk citronsaft, 1 spsk tahin (sesampasta, kan købes i større supermarkeder), 1 spsk tamari (glutenfri soyasovs), 1 spsk rapsolie.

Skyl quinoa under den kolde hane. Kom quinoa i en gryde og hæld dobbelt mængde vand på. Bring i kog. Lad det småkoge under låg i 10-12 minutter. Tjek om quinoa er mør efter 10 minutter. Koger det forlænge bliver det grødagtig. Hæld quinoa i et dørslag og lad det dryppe godt af.

Bland afkøles quinoa, granatæblekerner, ærter og finsnittet forårsløg i en skål. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten lige før servering. 

Energiindhold pr. person: 301 kcal fordelt på: Protein 11 g, fedt 11 g, kulhydrat 43 g. Kostfibre 6 g.