Kyllingesalat og avokado

En kyllingesalat med dressing af skyr, mayonnaise og sennep. Derudover krydderurter, asparges og krydderier. Lidt luksus lige nu med asparges. Alternativt kan der tilsættes 2 spsk grønne ærter,  hvilket også vil hæve proteinindholdet en smule. Avokado er rigtig fin sammen med salaten og tilføre din krop hjertevenligt fedt og c-vitaminer samt stoffet folat. Folat (B-vitamin eller folinsyrer) er nødvendig for at kroppen kan producere nye byggesten (= kropsproteiner) af den mad du spiser, som bruges til opbygning af muskelmasse, immunforsvar, stofskifte, hår, hud og negle.

Folat findes i mange fødevarer, men mængden er særlig høj i grønne grøntsager, bælgfrugter og lever.

Kyllingesalat og avokado

1 person

Salat: 1 kyllingefilet, 1 fed hvidløg, 4-5 peberkorn. Ca. ½ dl skyr, ½ dl mayonnaise (gerne Hellmann´s) 2 spsk klippet purløg, 2 spsk hakket persille, ½ tsk dijonsennep, salt, peber, 2 grønne asparges. Endvidere: 1 avokado.

Afpuds kyllingefileten. Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt hvidløg, peberkorn og kylling når vandet koger. Kog i 5 minutter. Sluk for varmen og lad nu kyllingefileten trække i vandet i ca. 20 minutter eller til mør.

Tag kyllingefileten op. Pluk kødet i mindre stykker. Brug evt. en gaffel. Lad kødet dampe lidt af.

Rør skyr, mayonnaise, purløg, persille og sennep sammen. Smag til med salt og peber. 

Bræk den nederste træede del af asparges. Skær asparges i små bider. Vend nu det hele sammen.

Fjern skræl og sten på avokado.

Energiindhold pr. person: 714 kcal fordelt på: Protein: 37 g, fedt 58 g, kulhydrat 15 g. Kostfibre 6 g.