Protein-smoothie

Smoothien indeholder kun naturlig protein i form af hamp og mælkeprotein.

Hamp forbindes ofte med en produktion af cannabis, men der findes forskellige arter af hamp og kun én af dem anvendes til cannabisproduktion.

Den plante der anvendes til hampfrøolie og hampprotein, indeholder ikke euforiserendestoffer i nævneværdig grad, men er derimod spængtfyldt med et naturligt indhold af protein, kostfibre samt omega -3, -6 og -9 fedtsyrer.  

I denne smoothie har jeg brugt afskallede hampefrø som indeholder 41 g fedt pr. 100 g hvoraf kun 4 g er mættede fedtsyrer. Proteinindholdet er 30 g pr. 100 g, hvor alle de essentielle aminosyrer (dem vi ikke selv kan danne) er repræsenteret. Hvilket er ret usædvanligt når der er tale om en vegetabilsk råvare. Hampefrø er altså er næringsrig fødevare og dermed et godt supplement til den daglige kost, hvis man er vegetar, har en kødløs dag eller er småtspisende. Smagen er mild og nøddeagtig. Brug de afskallede hampefrø i salater, i supper og i bagværk. Kan købes i større supermarkeder (fx SuperBest) eller i helsekostbutikker. 

 

Protein-smoothie

1 person

2 frosne spinat kugler, ½ tsk st. kanel, 1 mellemstor banan, 30 g afskallede hampefrø (2 store spiseskefulde), 2 dl mini mælk.

Kom det hele i en blender og kør til glat. Nydes straks.

Energiindhold pr. person: 220 kcal fordelt på: Protein 12 g, fedt 13 g, kulhydrat 14 g. Kostfibre 4 g.