Protein-bar

En protein-bar med et naturligt indhold af protein fra æggehvide og afskallede hampefrø. God som et mellemmåltid, til efter træning eller når du er på farten.

Protein-baren vil tilføre din krop de essentielle aminosyrer (=proteiner) du ikke selv kan danne, hvilket de afskallede hampefrø i høj grad bidrager til. Du kan læse lidt mere om hampefrø i forbindelse med opskriften "Protein-smoothie" her.

Energi til hjerne og muskler får du fra dadlerne, som ud over den naturligt søde smag bidrager til værdifulde vitaminer og mineraler, men også til en stribe mikroskopiske plantestoffer, der stiver immunforsvaret af og hjælper kroppen med at holde vinterens forkølelser væk :-)

Protein-bar

100 g mandler, 140 g dadler, ½ tsk vaniljepulver, 1 æggehvide, 40 g afskallede hampefrø, ca. ½ spsk kakao.

Kør mandler og dadler i en foodprocessor til grofthakket. Tilsæt vanilje, æggehvide og hampefrø og kør yderligere i 20 sek. Form massen til en firkant ca. 1½ cm høj. Sæt den evt. i køleskabet 1-2 timer. Skær i aflange stave, som vendes i lidt kakao. Opbevares i køleskabet. 

Energiindhold pr. 100 g: 600 kcal fordelt på: Protein 23 g, fedt 30 g, kulhydrat 60 g. Kostfibre 10 g.