Edamame salat med quinoa og kål

En mættende salat med gode sager som quinoa, edamame bønner og rødkål. De gode egenskaber ved quinoa kan du læse om her og edamame bønner her.

Rødkål er også super sundt og bør spises så ofte du orker det i sæsonen. Den røde kål er fyldt med antioxidanter (altså den hjemmelavede) derudover indeholder den B- og C-vitaminer og kalium.

Rødkål skal især fremhæves for sin evne til at beskytte mod brystkræft – muligvis i kraft af et stort indhold af kålens bitterstof, glucosinolat. En undersøgelse har påvist, at kvinder, der spiser meget rødkål, har 50-pct. nedsat risiko for at få brystkræft i forhold til kvinder, der ikke spiser kålen. De plantestoffer, der opstår, når bitterstofferne i kålen nedbrydes i kroppen, menes at hindre kræftceller i at dele sig.

Edamamesalat med quinoa og kål

Salat: 1 dl gul quinoafrø, 375 g rødkål, 2 tsk ahorn sirup, 2 spsk citronsaft, 2 tsk revet, finhakket citronskal (øko.), 3 spsk rapsolie, salt, peber, 350 g pillede edamame bønner (optøet), 1 dl hakket persille.

 Skyl quinoa under den kolde hane og kom i en kasserolle. Hæld dobbelt mængde vand på. Bring i kog. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Det må ikke koge for længe, så koger det helt i smat. Dræn.

Skær rødkål i så tynde strimler som muligt og derefter i tern. Rør sirup og citron sammen i en lille skål. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Rør til dressingen samler sig. Smag til med salt. Vend kål og dressing sammen. Lad det gerne trække i 10-15 minutter. Vend derefter quinoa, edamame bønner og persille i. Smag yderligere til med salt og peber.

Serveres salaten som et hovedmåltid rækker den til 2 og som tilbehør til kød eller fisk rækker den til 4 personer.

Energiberegning pr. 100 g 133 kcal fordelt på: Protein 6 g, fedt 8 g, kulhydrat 12 g. Kostfibre 4 g.