Chokoladekage uden mel og tilsat sukker

En dejlig svampet chokoladekage, som får fylde, konsistens og lidt sødme fra sød kartoffel. Kagen er bagt flere gange og er afprøvet med såvel ahorn sirup og som stevia pulver for yderligere sødme tilsætning (kartoflerne kan ikke gøre det hele). Ofte kan der være en bismag, når der sødes stevia, men det syntes jeg ikke er tilfældet her i denne kage. Men jeg vil lade det være op til dig, om du vil bruge det ene eller det andet. God bagelyst :-)

Chokoladekage uden mel og tilsat sukker

6-8 personer

275 g sød kartoffel, 70 g mandler, 4 æg, ¾ spsk stødt kanel (4 g), 2 spsk kakao (18 g), 4 spsk ahorn sirup eller 6 g stevia pulver (fx Hermesetas eller Green Canderel), 1 tsk bagepulver. Top: Ca. 1 dl skyr, vaniljepulver. Alternativt top: Philadelphia naturel smagt til med appelsinsaft.

Skræl kartoffel og skær i tern. Koges mør i en gryde med vand. Dræn.

Kør mandlerne i en foodprocessor til finmalet.

Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til glat. Fyld dejen i form (ca. 16 cm i dia) beklædt med bagepapir.

Bag ved 170 grader i ca. 22 minutter, hvis du har brugt ahorn sirup og 16-18 minutter hvis du har brugt stevia pulver. Prøv med dejnål, hænger der ikke noget ved er den færdig. Afkøl.

Top med et jævnt lag skyr og drys lidt vanilje over.

Energiindhold pr. 100 g med ahorn sirup og skyr top: 177 kcal fordelt på: Protein 10 g, fedt 9 g, kulhydrat 16 g  Kostfibre 3 g.