Glutenfri kage med nødder og skyr

Kagen skal ikke i ovnen og kan i princippet spises med det samme. Det er dog nemmere, at skære den i portionsstykker efter den har været en tur i køleskabet i 1-2 timer. Skyrtoppen gør kagen let syrlig og står derfor godt til resten af ingredienserne. 

Udover gode proteiner indeholder kagen sunde fedtsyrer (umættede) og kostfibre fra mandler og nødder, men også mineraler specielt fra abrikoserne, fx  kalium. Kalium opbygger proteiner i kroppen. Mineralet er også med til at opbygge væskebalancen.

Selvom kagen er sund, bør den nydes i små portioner, da kalorieindholdet er forholdsvis højt.

Glutenfri kage med nødder og skyr

8 stk

Bund: 125 g mandler, 75 g valnødder, 80 g soltørrede abrikoser, ½ tsk vaniljepulver, 1 æggehvide.

Dadel/chokomasse: 300 g dadler, 3/4 dl kakao (25 g), 3 spsk skyr (90 g), 2 spsk kokosmel (14 g), ½ tsk vaniljepulver, 1 nip salt.

Top: 4 spsk skyr (120 g)

Fremgangsmåde

Bund: Kør mandler, valnødder, abrikoser til grofthakket. Tilæst vaniljepulver og æggehvide og kør i yderligere 20 sek. Tryk nøddemassen ud i bunden af en form beklædt med bagepapir (ca. 16 cm i dia).

Dadel/chokomasse: Kør dadler, kakao, skyr, kokos, vaniljepulver og salt i foodprocessor til en ensartet massen. Fordel/tryk massen ovenpå nøddebunden i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet i 1-2 timer.

Inden servering: Bred et lag skyr over kagen i et jævnt lag.

Energiindhold pr. stk.: 339 kcal fordelt på: Protein 10 g, fedt 14 g, kulhydrat 46 g. Kostfibre 6 g.

DSCN2629.JPG