Linsesuppe med rejer og æg

Linsesuppe med rejer og æg

3 personer

Suppe: 1 stort løg, 1 spsk olivenolie, 4 cm, skrællet, hakket ingefær, 1-2 fed finhakket hvidløg, 1 ds flåede tomater, 1 l grøntsagsbouillon (gerne Herbamare urtebouillon uden salt), 200 g orange linser, 2 tsk tørrede chiliflager, 1 tsk stødt spidskommen, salt. Fyld: 150 g store grønlandske rejer (fra frost, optøet), 6 hårdkogte æg, 1 håndfuld bredbladet persille.

Pil løget og skær det i strimler. Sauteres i olien til det klares. Tilsæt derefter ingefær, hvidløg, tomater og bouillon og bring i kog. Tilsæt skyllede linser når det koger og krydr med chili, spidskommen og salt. Lad det småkoge under låg i 30 min.

Blend/pureer til glat. Smag yderligere til med krydderier. Hæld suppen i dybe tallerkener. Top med halve æg, rejer og hakket persille.

Energiindhold pr. person: 561 kcal fordelt på: Protein 44 g, fedt 22 g, kulhydrater 50 g. Kostfibre 6 g.

DSCN2601.JPG