Kokossuppe med kylling og rejer

En frisk, spicy og velsmagende suppe, som kan tilberedes på max 20 minutter. Suppen indeholder, udover en pæn mængde protein, gode ingredienser som ingefær, chili og hvidløg, som til sammen er opbyggende og et godt boost for din krop.

Ingefær er populært sagt "roden til alt godt", men er nok mest kendt for sin anti inflamatoriskeeffekt og da inflammation indgår i udviklingen af stort set alle velfærdssygdomme, så kan det for os alle sammen være en god ide bruge ingefær i den daglige madlavning. Brug det fx i wokretter, over salaten eller i friskpresset grønsagssaft/juice eller som her i suppe. Chili styrker immunforsvaret og sætter gang i forbrændingen. Hvidløg er propfuld af antioxidanter, der forebygger kroppens ældning og mindsker kræftrisiko. Samtidig styrker hvidløg også vores immunforsvar.

En meget stor procentdel af kokosmælken består af mættet fedt. På trods af det, bliver der i dag set på kokosmælk med andre øjne end tidligere. Dette pga. kokosmælkens fedtsyresammensætning. Kokosmælk består nemlig primært af mellemlange fedtsyrekæder og fedtmolekylerne er små. Dette bevirker at kroppen anvender fedtmolekylerne til energi i stedet for at lagre dem som kropsfedt.   

Kokossuppe med kylling og rejer

2 personer

800 ml kokosmælk light (er du i kalorieunderskud, kan du vælge den fuldfede udgave), 1-2 tsk tørrede chiliflager (afhængig af hvor krydret du vil have den), 4 cm skrællet, finhakket ingefær, 2-4 fed hakket hvidløg, 2 store kyllingefileter (ca. 350 g), 175 g frosne grønne ærter, 150 g rejer (fra frost, optøet), 150 g baby spinat, limesaft, fiskesovs.

Kom kokosmælk, chiliflager, ingefær og hvidløg i en gryde og varm op. Lad det derefter småsnurre under låg i 10 minutter.

Skær imens kyllingefileterne i strimler på tværs. Tilsæt kyllingekødet og lad småkoge under låg i 4 minutter. Tilsæt ærterne og småkog yderligere i 1 min. Tilsæt rejer inkl. saft og baby spinat og varm 1 minut. Smag til med limesaft og fiskesovs.

Energi pr. person: 678 kcal fordelt på: Protein 60 g, fedt 37 g, kulhydrat 31 g. Kostfibre 6 g.