Kyllinge-snack

En proteinrig og lowcarb snack til mellemmåltidet eller som en appetit vækker før en god middag. 

Jeg har brugt hakket hønsekød (lårkød uden skind) fra Hanegal, fordi jeg syntes det smager af meget mere end hakket kylling. Det kan købes i Irma og SuperBrugsen. Hakket kyllingekød kan selvfølgelig også bruges og specielt i denne opskrift, da farsen spices op med ingefær og chili pasta. Hakket kyllingekød smager ikke af ret meget i sig selv.

De færdigstegte snack rulles i en blanding af hakkede pistagenødder og sesamfrø. Sprødheden fra nødder og frø forsvinder, hvis snacken ikke spises samme dag som den tilberedes, men smagen fejler bestemt ikke noget, selv efter et par dage i køleskabet.

 

Kyllinge-snack

14 stk.

Fars: 2 forårsløg, 300 g hakket hønse- eller kyllingekød, 1 spsk skrællet, finhakket ingefær, 2 tsk sambal oelek (stærk chili pasta), 1 spsk limesaft, 1 æg, 1 spsk psyllium-frøskaller, 1 spsk tamari (glutenfri soja). Endvidere: ½ dl (20 g) pistagenødder, 1/8 dl (8 g) sesamfrø.

Rens og snit forårsløgene fint. Bland alle ingredienserne sammen til en sammenhængende fars. Lad den hvile ½-1 time i køleskabet.

Opvarm ovnen til 200 grader.

Tril kugler på størrelse med en bordtennisbold og læg dem på en plade med bagepapir. Sæt pladen midt i den varme ovn i 15 min.

Hak pistagenødder ganske fint og bland med sesam.

Tag kyllinge-snack ud af ovnen og lad dem lige dampe lidt af. Vend dem derefter i pistageblandingen.  

Energiindhold pr. stk: 68 kcal fordelt på: Protein 7 g, fedt 4 g, kulhydrat 2 g. Kostfibre 1 g.

Energiindhold pr. 100 g: 169 kcal fordelt på: Protein 18 g, fedt 9 g, kulhydrat 4 g. Kostfibre 1,4 g.