Bønnepasta og kødsovs

Bønnepasta og kødsovs

En dejlig og hurtig klassiker i en lowcarb og high protein udgave, fordi her er brugt bønnepasta i stedet for den klassiske hvedepasta. Bønnepastaen kan købes i Kvickly og SuperBrugsen. Efter min mening skal pastaen koge lidt mindre end det som er angivet på emballagen. Bønnepastaen smager skønt og mætter meget pga det høje protein- og fiberindhold, derfor er mængden pr. person mindre i opskriften end hvis man spiste almindelig pasta. Dette skal også ses i lyset af at energiindholdet (antal kalorier pr. 100 g) i bønnepastaen er forholdsvis højt Se den ernæringsmæssige forskel på almindelig pasta og bønnepasta her.

Er man knapt så sulten (som vi var) kan retten række til 3 personer. Server gerne en skål grøn salat til.

Bønnepasta og kødsovs

2 personer

1 mellemstørrelse løg (100 g), 2 mellemstørrelse gulerødder (130 g), 1½ spsk olivenolie, 500 g hakket oksekød 3-7 %, 2 tsk tomatkoncentrat, 1 ds flåede tomater (400 g), ca. 1 tsk timian, salt, peber. Endvidere: 80 g gul bønnepasta, parmesanost (20 g).

Skær løg og gulerødder i tern. Sauter begge dele i olien over middelvarme til mørt uden det tager farve. Øg varmen en smule og brun nu kødet med. Tilsæt tomatkoncentrat og brun yderligere i 20 sekunder. Hæld tomaterne på og mos dem let ud. Tilsæt timian, salt og peber. Bring i kog. Lad derefter kødsovsen småsimre i ca. 20 minutter. Smag evt. til med yderligere krydderier.

Bring vand i kog til bønnepasta. Tilsæt salt og pasta når vandet koger. Kog til netop mør, men så der er lidt bid, 4-5 minutter. Dræn.

Server med revet parmesanost til.

Energiindhold pr. person: 780 kcal fordelt på: Protein 72 g, fedt 36 g, kulhydrat 37 g. Kostfibre 11 g.