Knækbrød, proteinrigt og glutenfrit

Knækbrød med blue cheese (eller gorgonzola), parmaskinke og pære uhhhm

Opskriften er fra min kogebog "PROTEIN". Jeg vil dele den med dig, fordi den er så nem og lækker.

Det tager 3 minutter at røre dejen til dette helt fantastiske knækbrød sammen, hvorefter dejen glattes ud i et ganske tyndt lag på en plade beklædt med bagepapir og bages i ca. 35 minutter. Det er vigtigt for sprødheden at dejen glattes så tyndt ud som overhovedet muligt.  Er din ovnplade af mindre udgave end en standardplade, bør du fordele dejen på to plader, da tykkelse er vigtig for sprødheden. Bag da ved varmluft og 150 grader. Efter bagningen skæres det i mindre stykker med en skarp bredbladet kniv. Opbevares i lufttæt beholder, hvor det nemt kan holde sig i 3 uger.

Det kan spises som det er, være et sundt alternativ til chips, men er også godt med ost, pølse eller Parma på. Kun fantasien sætter grænser. Se en af mine favorit kombinationer på billedet nedenfor.

Quinoamelet kan ersatttes med andre meltyper. 

Et dejligt mellemmåltid

Knækbrød, proteinrigt og glutenfrit

Ingredienser

30 g hørfrø, 60 g solsikkekerner, 65 g sesamfrø, 100 g quinoamel, ½ dl olivenolie, 2 dl lunken vand.  ½ spsk let knust flage salt.

 

Opvarm ovnen til 175 grader.

Rør alle ingredienserne til dejen sammen til en lind masse. Bred dejen ud i et 1-2 mm tykt lag på ovnplade der er beklædt bagepapir.

Strø saltet over.

Bages på 2. nederste rille i den varme ovn i cirka 35 minutter.

Tag ud af ovn og fjern bagepapir. Afkøl på rist. Skær i firkanter med skarp bredbladet kniv. Opbevar i lufttæt beholder.

Energi pr. 100 g: 276 kcal. Fordelt på: Protein 12 % (8 g), fedt 61 % (19 g), kulhydrat 27 % (20 g). Kostfibre 3 g.

Knækbrødet kan fint spises uden noget på