Proteinrige æggemuffins med tomat og kål

Jeg startede dagen med bl.a to mættende proteinfyldte muffins. De er også velegnet som mellemmåltid eller frokost. De holder sig fint et par dage i køleskabet - hvis du skulle få lyst til at lave mere end to :-) Er du ikke til gedeost kan det udelades eller erstattes med fetaost. Hold igen med saltet, da osten indeholder en del.

Proteinrige æggemuffins med tomat og kål 

2 stk

1/4 rødløg, 1 tsk olivenolie, 1½ dl finhakket grønkål, 6 cherry tomater, 1 fed hakket hvidløg, 2 æg, 2 spsk mini mælk, ½ tsk psyllium-frøskaller, 40 g frisk gedeost, salt, peber. To store muffinsforme, gerne silikone eller forme med glat inderside.

Opvarm ovnen til 175 grader.

Hak løget og steg det i olien over middelvarme 4-5 minutter. Tilsæt grønkål og tomater skåret i tern og steg til kål falder sammen. Krydr med hvidløg, salt og peber. Fordel nu det stegte i to smurte muffinsforme.

Pisk æg, mælk, frøskaller og smuldret gedeost sammen. Krydr med salt og peber. Fordel æggemassen i formene.

Bages midt i den varme ovn i ca. 20 min. til æggemassen er stivnet. Tag ud af ovnen og lad dem stå ca. 10 minutter inden de tages ud af formene.

Energiindhold pr. stk 189 kcal fordelt på: Protein 13 g, fedt 12 g, kulhydrat 9 g. Kostfibre 3 g.

Glutenfri chokoladekage uden tilsat sukker

Lørdag og så regnvejr - god anledning til at bage en kage. Jeg har eksperimenteret lidt med denne her kage og er nået frem til at den efterhånden er så velsmagende, at jeg gerne vil dele opskriften med jer. Bemærk at kagen indeholder en pæn mængde protein og kostfibre, selvom den er sammensat på basis af helt almindelige ingredienser. Kagen er super til kaffe eller te, men kan sagtens serveres som dessert. Den kan fint holde sig et par dage i køleskabet - hvis du altså kan lade den være så længe :-)

Glutenfri chokoladekage uden tilsat sukker

10 stykker

Dej: 300 g kogte kidney beans, 100 g soltørrede dadler uden sten, 80 g finmalede mandler, 60 g quinoamel, 50 g kakao, 6 spsk ahornsirup, 1 nip salt, 4 æg str. l. Top: 125 g Philadelphia naturel, 1½ spsk appelsinsaft.

Opvarm ovnen til 180 grader.

Skyl kidney beans hvis de er fra dåse og lad dem dryppe godt af. Kør derefter kidney beans og dadler til grofthakket i en foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og kør til en ensartet masse. Hæld dejen i en aflang form (10x20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen på 2. nederste rille i den varme ovn i 22-24 min. Prøv efter med en dejnål. Er der ikke noget der hænger ved er den færdig.  Tag kagen ud og lad den afkøle helt.

Top: Rør Philadelphia med appelsinsaft og bred cremen oven den kolde kage. Enjoy :-)

Energiindhold pr. stk. 254 kcal. Fordelt på Protein 9 g, fedt 10 g, kulhydrat 33 g. Kostfibre 5 g.


Sukkerfri mandelkager med kokos og chokolade

Dejlige kager til kaffe, te eller et mellemmåltid. Jeg har bagt dem med både færdigkøbt mandelmel og med mandler jeg selv blendede. Begge versioner blev fine. Kagerne hvor jeg selv blendede mandlerne til mel, fik en lidt anden konsistens - de blev en smule grovere, men stadig fine.

Sukkerfri mandelkager med kokos og chokolade

Ca. 12 stk.

115 g mandelmel eller mandler du selv maler/blender meget meget fint, 45 g finhakket 70 % chokolade, (jeg brugte Nellie Dellies som er sødet med stevia), 40 g kokosmel, ½ tsk bagepulver, 1/4 tsk salt, 5 g stevia pulver (jeg brugte mærket "Green Canderel") eller 60 g sukrin, 1 tsk vaniljepulver, 1 æg, 75 g skyr.

Bland mandelmel, chokolade, kokosmel, bagepulver, salt, stevia og vaniljepulver sammen i en skål. Tilsæt sammenpisket æg og skyr. Rør til en sammenhængende dej. Lad dejen hvile ½ time i køleskabet.

Opvarm ovnen til 190 grader.

Form dejen til kugler ca. 2½ cm i dia. og sæt dem på en plade med bagepapir. Giv dem et forsigtigt tryk i toppen, så "flader" lidt ud. Bages på 2. nederste rille i den varme ovn i 12-13 min.

Afkøl. Opbevares i lufttæt beholder.

Energiindhold pr. stk.: 104 kcal. Fordelt på protein 4 g, fedt 8 g, kulhydrat 5 g. Kostfibre 1,3 g.

 

Glutenfri, sukkerfri choko-kokostoppe

En lille lækkerbisken, som smager godt til en kop kaffe eller te - og jeg garanterer, at selv den største slikmund vil få sin søde trang stillet. God bagelyst.

DSCN1909.JPG

Glutenfri, sukkerfri choko-kokostoppe

16 stk

Dej: 1 æg (str. l), 50 g soltørrede dadler uden sten, 15 g skyr, 10 g kokosmel + lidt ekstra til pynt, 10 g kakaopulver, 1 spsk æblemost, 1 knivspids natron. Små papirsforme ca. 1,8 cm i dia.

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til en ensartet masse. Fordel dejen i formene. Drys lidt kokosmel på toppen.

Bages midt i den varme ovn i 10 min.

Energi pr. stk: 24 kcal fordelt på: Protein 1 g, fedt 1 g kulhydrat 3 g. Kostfibre 0,5 g.

Glutenfri og sukkerfri sommertærte

Skøn sommertærte, som sagtens kan toppes med andre bær og nødder end dem jeg har brugt. Tærten kan tilmed fint holde sig et par dage i køleskabet - hvis du ellers kan lade den stå så længe...........den er bare god.

Glutenfri og sukkerfri sommertærte

8 stykker:

Bund: 125 g mandler, 125 g dadler uden sten, 3 æg, 50 g kokosmel, 50 g blødt smør, ½ spsk psyllium frøskaller. Top: 15 g chokolade 70 % uden sukker (fx Nellie Dellie), 1 dl piskefløde, 1/8 tsk vaniljepulver, én lille håndfuld hindbær, én lille håndfuld blåbær, 10 usaltede pistagenødder, evt. lidt hakket mynte.

Opvarm ovnen til 160 grader.

Bund: Kør ingredienserne til bunden i en foodprocessor til en ensartet dej. Fordel dejen i en ovnfast form (ca. 16 cm i dia) evt. foret med bagepapir. Bag bunden på 2. nederste rille i den varme ovn i ca. 20 min.

Riv chokoladen ganske fint og fordel den over den varme bund. Afkøl bunden. Sæt den derefter i køleskabet indtil chokoladen er størknet.

Pisk fløde tilsæt vaniljepulver til en let skum og fordel den over bunden. Top med bær, hakkede pistagenødder og evt. mynte.

Energi pr. stk.: 328 kcal fordelt på: Protein 8 g, fedt 24 g, kulhydrat 23 g. Kostfibre 4 g.

Chokoladekage uden sukker og gluten

På en kold blæsende lørdag, som mest var til indendørs aktiviteter, havde jeg besluttet mig for at få anvendt to meget modne bananer, som havde ligget på køkkenbordet hele ugen. Sammen med mandler, dadler og skyr osv blev det til denne dejlige saftige chokoladekage.

Chokoladekage uden sukker og gluten

10 stk:

200 g mandler, 300 g dadler uden sten, 60 g skyr, 4 spsk. ren kakaopulver (uden top), 2 modne, mellemstore bananer, 1 tsk. vaniljepulver, 2 tsk. st. kanel, 1 nip salt, 6 æg. str. m. Tilbehør: 225 g skyr.

Opvarm ovnen til 175 grader.

Kør mandlerne til finhakket i foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til en jævn masse.

Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag kagen på 2. nederste rille i den varme ovn i ca. 40 min.

Lad kagen stå mindst ½ time inden den skæres for. Serveres med skyr til.

Energi pr. stk.: 307 kcal fordelt på: Protein 13 g, fedt 13 g, kulhydrat 37 g. Kostfibre 5 g.

Proteinrige, glutenfrie boller

Jeg havde en skål med hasselnødder stående helt tilbage fra jul. Noget skulle nødderne selvfølgelig bruges til. Da jeg lige har overstået en knæoperation, kunne jeg passende sidde i lænestolen og hvile benet, mens jeg knækkede hasselnødderne og samtidig fundere over, hvad jeg skulle bruge nødderne til. Det blev disse lækre og meget smagfulde boller. De er gode til både stærk ost, tunsalat eller bare som de er. 

Proteinrige glutenfrie boller

12 stk:

225 g mandler, 175 g hasselnødder, 20 g fiberHusk, ½ tsk. salt, 2 dl mini mælk, 65 g dadler uden sten, 50 g skyr, 1 tsk. st. kardemomme, 4 æg (m/l).

Kør mandler og hasselnødder i foodprocessor til helt finkværnet "mel". Hæld det i en skål og vend Husk og salt i. Kør mælk, dadler, skyr og kardemomme i en foodprocessor. Kør til dadlerne er finhakkede. Hæld det i skålen med nøddemelet og rør sammen. Slå æggene ud i en skål. Pisk dem med elpisker i 3 min. Rør derefter æggene i dejen. Lad dejen hvile i 10 min.

Opvarm ovnen til 160 grader varmluft. Tag dejen op i 12 lige store klumper med en spiseske og sæt dem på en plade med bagepapir. Bag bollerne på 2. nederste rille midt i den varme ovn i ca. 30 min.

Energi pr. stk.: 252 kcal. Fordelt på: Protein 10 g, fedt 18 g, kulhydrat 17 g. Kostfibre 5 g.