Salat med edamame bønner og tun

Salat med edamame bønner og tun

Vil lige dele opskriften på denne nemme og mættende salat, som kan spises til såvel frokost som til forret eller indgå som en del af en buffet. Vælger du det første og skal have den med ud af huset, så opbevar tun og dressing i separate bøtter og vend først det hele sammen lige inden du skal spise.  Vælger du, at servere salaten som forret kan den nemt række til 3-4 personer. Udover at ingredienserne er sunde og tilføre kroppen en masse gavnlige stoffer, er de samlet også en fryd for øjet – i hvert fald efter min mening, men bedøm selv. Er du ikke så vild med grape, kan du erstatte den med et æble i stedet for.

Velbekomme.

Salat med edamame bønner og tun

Salat med edamame bønner og tun

2 personer

 

 2 dåser tun i vand (drænet)

1 mellemstore grape

200 g pillede edamame bønner (fra frost, optøet)

100 g ruccola

Kernerne fra ½ granatæble

Evt. en håndfuld korianderblade

Dressing:

2 spsk citronsaft

1 spsk soya, evt. tamari for glutenfri og mindre saltholdig

½ spsk honning

1 spsk olivenolie

½ tsk tørrede chiliflager

 

1: Del tun i mindre stykker og skær skræl af grapefrugt inkl. den hvide hinde. Skær grapefrugt i fileter.

2: Fordel tun, grape, ruccola, granatæblekerner og evt. korianderblade i to skåle.

3: Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld over salaten. Server straks.

Energiindhold pr. person 438 kcal fordelt på: Protein 49, fedt 12 g, Kulhydrat 30 g. Kostfibre 7 g.

20171121_115946 - Kopi.jpg

Snack med ærtepuré og varmrøget laks

Weekenden er lige om hjørnet og måske skal du have gæster eller blot forkæle dig selv og dine nærmeste.

Jeg deler derfor en super fin lille snack, som er nem at tilberede og som kan laves klar i rigtig god til, men saml først snacken lige før den skal spises :-) ellers bliver brødet nemlig blødt.

Ha´en skøn weekend!

 

Snack med ærtepuré og varmrøget laks

 

Ca. 16 hapsere

 

Ærtepuré:

150 g søde ærter (fra frost, optøet eller friske blancherede)

Ca. 1 spsk vand

1 spsk hvidløgsolie eller olivenolie

Salt, peber

 

100 g proteinholdigt knækbrød – se opskrift her

125 g varmrøget laks (af god kvalitet, ikke den billige fra Netto)

Dildkviste

Tørrede chiliflager (kan undlades)

 

1: Blend/pureer ærter, vand og olie. Smag til med salt og peber.

2: Bræk knækbrødet i mundrette stykker og laks i lige så mange stykker.

3: Anret ærtepuré, laks og dildkviste og knækbrødsstykkerne. Drys evt. lidt chili over. Server straks.

Energiindhold pr. 100 g: 240 kcal fordelt på: Protein 10 g, fedt 16 g, kulhydrater 15 g. Kostfibre 3 g.

20161026_140828.jpg

Salat med pistage-gedeost kugler

Min ferie banker meget snart på døren, og der vil derfor ikke komme nye opskrifter de næste 3-4 uger. Håber du i mellemtiden har lyst til at prøve nogle af de retter som allerede ligger på bloggen som f.eks.

Lækkerier fra grillen i sommerlandet

Skyr koldskål med blåbær

Chokoladekage med friske bær (uden mel og tilsat sukker)

Ispinde med kokosmælk og banan

Her nedenfor vil jeg lige nå at dele en dejlig frisk og sommerlig salat, der kan nydes som forret eller en let frokost-ret. Salaten indeholder 3 slags friske bær, nemlig jordbær, hindbær og blåbær, spæde salatblade og gedeostkugler trillet i finhakkede pistagenødder. Sidstnævnte kan desuden serveres alene som snack før en middag eller som en del af en Tapas menu.

God sommer!

20160713_142259-01.jpeg

Salat med pistage-gedeost kugler

4 personer

Pistage/gedeost-kugler:

50 g ristede, saltede pistagenødder

 180 g frisk gedeost

Dressing:

150 g jordbær skåret i kvarte

2 spsk balsamicoeddike

Ca. 2 tsk ahorn sirup

6 spsk olivenolie

Salt, peber

Endvidere:

200 g spæde salatblade

250 g hindbær

150 g blåbær.

1: Hak pistagenødderne ret fint.

2: Del gedeost i 16 lige store klumper og tril til kugler. Rul dem i pistagenødderne. Sæt dem tildækket i køleskab i mindst 2 timer eller i fryseren i ½-1 time.

3: Dressing: Kom jordbær, eddike, 1 tsk ahorn sirup, olie, salt og peber i en foodprocessor. Kør til glat. Smag til med ahorn sirup, salt og peber.

4: Lige før servering: Vend dressingen med skyllede, tørrede salatblade. Vend derefter forsigtigt hindbær og blåbær i. Fordel salaten på fire tallerkener. Placer derefter pistage/gedeost-kuglerne.  

Energiindhold pr. person: 332 kcal fordelt på: Protein 10 g, fedt 24 g, kulhydrat 22 g. Kostfibre 6 g.

 

Nem Cæsar salat med kylling og bacon

En god frokost salat, som kan tilberedes aftenen før, hvis du skal have den med ud af huset. Er det tilfældet vil jeg foreslå, at du kommer dressing og parmesanost i hver deres lille beholder – og resten i en stor. Så er bacon stadig sprød og salatbladene ikke ”slatne” når du skal til at spise.

Salaten kan også serveres som forret :-)

God appetit!!!!

Nem cæsar salat med kylling og bacon

Nem Cæsar salat med kylling og bacon

2 personer

 2 kyllingefileter, 1 spsk olivenolie, salt, peber, 75 g bacon, 2 hjertesalat. Dressing: 1 spsk skyr, 1 spsk mayonnaise, ½ tsk dijon sennep, 1 spsk citronsaft, 1 spsk vand, salt, peber. Endvidere: 4 spsk fintrevet parmesanost, friskkværnet peber.

Opvarm ovnen til 200 grader.

Afpuds kyllingefileterne. Pensl med olie og krydr med salt og peber. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir. Steg dem midt i den varme ovn i 16-18 minutter. Vend fileterne efter 10 minutter.

Tag dem ud og afkøl. Skær derefter i tynde skiver.

Læg et stykke køkkenrulle (dobbelt lag) på en middagstallerken. Læg bacon oven på. Dæk med køkkenrulle (dobbelt lag). Steg bacon i microbølgeovenen 3-4 minutter på fuld effekt. Eller steg det på en pande.

Skyl salatblade og slyng dem tørre. Bræk dem i mindre stykker.

Rør ingredienserne til dressingen sammen.

Anret kylling, bacon og salatblade på to tallerkener. Hæld dressingen over. Top med parmesan og friskkværnet peber.

Energiindhold pr. person: 376 kcal fordelt på: Protein 38 g, fedt 23 g, kulhydrat 3 g. Kostfibre 0,7 g.

Cæsar salat med kylling og bacon