Quinoasalat med jordbær, ærter og feta

Quinoasalat med jordbær, ærter og feta

Årstiden byder lige nu og nogle måneder frem på en masse friske grønsager, bær og frugter, hvilket jeg nyder i fulde drag. De smager skønt, er sprøde, har fantastiske farver og indeholder en masse gode sager, som din krop vil elske dig for at spise.

Der er ikke det, der ikke bliver grillet her på matriklen eller proppet i salaten for tiden. Det er sjældent avanceret og sjældent noget med en alen lang ingrediensliste, men blot få og gode råvarer kombineret på forskellig vis fra måltid til måltid. I går aftes fik vi denne salat til lammefrikadeller. Den vil også være fin til både grillet kylling eller gris.

Lige et lille tip: For smagfulde og spændstige jordbær: Fjern først stilkene efter bærrene er skyllet og duppet tørre. Derved undgår du, at der trænger vand ind i bærret, som gør det blødt og vandigt i smagen.

God fornøjelse.

Quinoasalat med jordbær, ærter og feta

 

Quinoasalat med jordbær, ærter og feta

2 personer

 

1 dl quinoa, evt. blandet rød, gul, sort

Salt

1 agurk

4 forårsløg

300 g friskbælgede ærter (eller frosne, optøede)

2 spsk olivenolie

Peber

150 g søde, modne jordbær

40 g feta

Evt. spiselige blomster, fx hornvioler

 

1: Kom quinoa i en gryde og hæld dobbelt mængde vand på og bring i kog. Tilsæt lidt salt når vandet koger og dæmp varmen. Lad det småkoge under låg i ca. 10 min. Hæld efterfølgende overskydende vand fra og lad quinoa dryppe af i en si.

2: Flæk agurk på langs og skrab kernerne ud. Skær agurk halvmåner. Rens forårsløgene og skær dem i ringe.

3: Kom quinoa, agurk, forårsløg og ærter i en skål. Dryp olien over og smag til med salt og peber. Vend det hele sammen og anret på et fad. Fordel halve jordbær, smuldret feta og evt. spiselige blomster over.

Energiindhold pr. person 440 kcal fordelt på: Protein 20,4 g, kulhydrat 40,2 g, fedt 18,4 g. Kostfibre 14,2 g.