Kylling og blomkål i kokosmælk og karry

20180215_113522 - Kopi.jpg

Jeg vil lige dele opskriften på denne dejlige og velsmagende ret med kylling, blomkål, kokosmælk og karry. Den vil med garanti give dig varmen i hele kroppen og samtidig vække dine smagsløg og din lugtesans. Tilberedningstiden er kun ca. 25 minutter.

Vil du gerne spare lidt på kalorierne, kan du bruge kokosmælk light i stedet for den fuldfede variant.  Det vil betyde en reduktion på ca. 200 kcal eller ca. 20 g fedt pr. person.

God fornøjelse

 

Kylling og blomkål i kokosmælk og karry

2 personer

 

2 kyllingefileter uden skind og ben (ca. 240 g)

1 spsk olivenolie

450 g renset blomkål i små buketter

1 spsk mild st karry

2 x 160 ml kokosmælk

1 dl hønsebouillon

½-1 rød chili i ringe

To håndfulde håndfuld baby spinat

1 spsk fish sauce

Limesaft

1 spsk saltede peanuts

 

1: Kog kyllingen mør i vand i en gryde under låg, ca. 12 min. eller til netop mør. Den skal være fast når du trykker på den, uden at være hård. Tag kyllingefileten op af vandet og skær den i skrå skiver.

2: Varm en stor sauterpande eller gryde op og tilsæt olien. Drej panden så olien fordeler sig. Tilsæt blomkål og rist til det får lidt farve.

3: Tilsæt karry og rist yderligere ca. 20 sek. Hæld kokosmælk og bouillon på og varm op. Lad det små snurre ca. 4 min. til blomkål er mør, men stadig har lidt bid.

4: Tilsæt kylling, chili, spinat og fish sauce og varm hurtigt igennem. Smag til med limesaft. Strø peanuts over ved servering.

Energiindhold pr. person 612 kcal fordelt på: Protein 36 g, fedt 48,4 g, kulhydrat 11,4 g. Kostfibre 5,71 g.