Svinekæber og butterbeans i tomatsovs

Svinekæber og butterbeans i tomatsovs

Svinekæber er for mig en udsøgt delikatesse og kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder. Navnet svinekæber er lidt misvisende, da det rent faktisk er grisens kinder. Har du endnu ikke smagt dem, kan de varmt anbefales. Det er noget af det mest møre og smagfulde kød på grisen – og helt uden fedt.

Retten blev til i går aftes og blev sat i gang lige inden træning og simrede færdig på komfuret, mens jeg trænede. Altså en virkelig nem ret, og desuden en ret med minimal forberedelse, men et krav at den simre 5-6 kvarter til kødet er meget mørt.  Husk at afpudse den tynde hinde som sidder på den ene side af kæberne. Det gøres bedst med en filet kniv.

Jeg toppede den færdige ret med finhakket agurk, lidt revet parmesan og en håndfuld baby spinat.

20170918_180752 - Kopi.jpg

Svinekæber og butterbeans i tomatsovs

2 personer

 

4 afpudsede svinekæber

1 spsk olivenolie + til bruning

2 mellemstore løg

½-1 chili (med eller uden kerner)

1 ds flåede tomater

½ dl vand

1 tsk sød paprika

Salt, peber

1 ds kogte butterbeans

Evt. pynt: Hakket løvstikke eller persille

 

1: Dup kæberne tørre og brun dem på begge sider i olie ved god varme på sauterpande. Krydr med salt og peber. Tag af panden. Tør panden af.

 2: Pil løgene og skær dem i tern. Sauter dem i sauterpanden i 1 spsk olie til de klares. Steg hakket chili med mod slutning.

3: Hæld tomater og vand på og krydr med paprika, salt og peber. Varm sovsen op.

4: Kom kæberne i sovsen, dæmp varmen og lad retten simre under låg i 5-6 kvarter.

5: Kom afdryppede, skyllede butterbeans i retten og varm igennem. Smag sovsen til.

Energiindhold pr. person: 565 kcal fordelt på: Protein 54,1 g, fedt 22,8 g, kulhydrat 41,6 g.

 

Et andet sted på bloggen kan du finde denne opskrift:

Svinekæber i karrysovs