Cupcakes med pølse og forårsløg

Cupcake med pølse og forårsløg

Foto: Martin Tanggaard

Her får du opskriften på nogle nemme og lækre cupcakes med pølse og forårsløg – eller æggemuffins om du vil. De er gode til morgenmad, madpakken eller som et mellemmåltid før eller efter træning. Opskriften stammer fra min kogebog PROTEIN og fyldet kan sagtens varieres. Forårsløgene kan fx erstattes med én finsnittet porre og den krydrede oksekødspølse kan erstattes med kogt skinke eller kylling. Det høje proteinindhold gør, at de mætter vildt godt.

God bagelyst.

 

Cupcakes med pølse og skinke

 4 store

 

120 g krydret oksekødspølse, fx fra Hanegal

2 forårsløg

1-2 cm rød chili (med eller uden kerner)

4 store muffinsforme, gerne silikone

1½ spsk skummetmælkspulver (eller rismel)

1 tsk fiber HUSK (den gule)

3 æg (M/L)

2 æggehvider

1/8 tsk salt

¼ tsk peber

 

1: Opvarm ovnen til 200 grader.

2: Skær pølsen i tynde skiver. Fjern top og bund på forårsløgene. Snit forårsløgene og chili fint. Fordel det hele i muffinsformene.

3: Pisk skummetmælkspulver, fiber HUSK, æg, hvider, salt og peber sammen og hæld over fyldet.

4: Sæt formene midt i den varme ovn og bag, til æggemassen er stivnet, 16-18 minutter afhængig af formens tykkelse.

Energiindhold pr. stk. 145 kcal fordelt på: Protein 20 g, fedt 7 g, kulhydrat 2 g. Kostfibre 1 g.

 

Her link til et par andre varianter af madmuffins:

Muffins med kylling og grønt

Proteinrige æggemuffins med tomat og kål