Kylling med kål og linser

Kylling med kål og linser

Hvis ikke det lige er grillmad du har i tankerne på denne blæsende søndag, kan jeg i stedet anbefale denne krydrede ret med kylling, kål og linser. Retten kan varieres med de krydderier du holder af eller lige har i køkkenskabet. Jeg har bl.a. valgt karry, da det ”går” fantastisk godt med kål, men f.eks. chili eller paprika vil være fin at bruge i stedet. Kåltypen kan også varieres alt efter hvad der er i sæson. Lige nu bugner med danske spidskål i butikkerne og er derfor oplagt at vælge.

God appetit

 

Kylling med kål og linser

2 personer

 Det skal du bruge

3 forårsløg

300 g kyllingefileter (2 ml. store)

400 g kål (fx spidskål, gerne blandet hvid og rød) 

1 spsk olivenolie

Ca. 1 spsk mild st. karry

Ca. 2 tsk st. koriander

Ca. 2 tsk st. spidskommen

1 dl vand

2-3 spsk soya sovs

1 ds kogte linser

Evt. Tabasco

 

1: Rens forårsløgene og snit fint. Skær kyllingefileterne i grove tern og kålen i tynde strimler.

2: Steg forårsløgene let i olien i en sauterpande ca. 1 min.

3: Tilsæt kyllingekødet og steg yderligere 2 min. under omrøring.

4: Steg karry, koriander og spidskommen med i ½ min. Tilsæt kål og vend rundt. Hæld vand og soya på og varm op.

5: Lad det simre under låg i 5 min.

6: Hæld linserne i en si og skyl dem under den kolde hane. Kom afdryppede linser i panden og lad retten simre yderligere 5 min. under låg.

7: Smag til krydderier, soya og evt. Tabasco.

Energiindhold pr. person: 463 kcal fordelt på: Protein 48 g, fedt 11 g, kulhydrat 48 g. Kostfibre 9 g.