Salat med kikærter, edamame bønner og hindbær

Salat med kikærter, edamame bønner og hindbær

Håber du har nydt weekenden og det dejlige vejr. Jeg har haft en skøn og begivenheds rig weekend som har budt på selskab af gode venner, et par udflugter og lidt arbejde. Inden pc´eren lukkes ned for i dag vil jeg lige skynde mig at poste denne skønne salat. Den kan vel egentlig også kaldes for en ”rainbow salat”, hvis den arrangeres som jeg har gjort. Alternativt kan du vende det hele forsigtigt sammen – forsigtigt for ikke at hindbærrene smatter ud. Hindbærrene kan for øvrigt erstattes med jordbær.

Serveres salaten som en selvstændig ret ligger den i kategorien ”slankende”.

Ha´ en dejlig aften.

Salat med kikærter, edamame bønner og hindbær

Det skal du bruge

 Salat med kikærter, edamame bønner og hindbær

2 personer

 

200 g pillede edamame bønner (fra frost)

200 g rød spidskål eller alm. spidskål

3 forårsløg

125 g hindbær

175 g kogte kikærter

30 g tahin (sesampasta)

2 spsk vand

Ca. 2 spsk soya sovs (jeg brugte en glutenfri)

1 tsk ahorn sirup

Citronsaft

 

Sådan gør du

 1: Kom edamame bønnerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i ca. 5 min. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.

2: Snit kålen fint, gerne med et mandolin jern. Rens forårsløgene og snit fint.

3: Anret kikærter, grøntsager og hindbær i en skål eller på et fad.

4: Rør tahin, vand, soya og sirup sammen. Smag til med citron og evt. mere soya. Server dressingen til salaten eller vend det hele forsigtigt sammen lige inden servering.

Energiindhold: 412 kcal fordelt på: Protein 25 g, fedt 17 g, kulhydrat 49 g. Kostfibre 16 g

20170609_190635 - Kopi.jpg