Æggemuffins med skinke og fennikelsalat

Æggemuffins med skinke og fennikelsalat

Æggemuffins er vildt nemme at lave og kan i princippet fyldes med en masse gode sager. Opskriften her blev til, da jeg havde en rest skinke og en rest hytteost i køleskabet, som skulle bruges mens det stadig var frisk. 

I min verden kan æggemuffins spises til både morgenmad, frokost (specielt gode til madpakken eller picnic) og aftensmad og det var netop til aftensmad at disse muffins blev produceret her den anden dag. Og de fik følgeskab af en nem og velsmagende fennikelsalat, som du også får opskriften på længere nede på siden. Samlet lyder det måske ikke af så meget, når her er tale om et aftensmåltid, men retten indeholder en pæn mængde proteiner og mætter derfor vildt meget. 

I aftensmads sammenhæng lander retten i kategorien ”slankende” pga dens lave kalorieindhold. Vi har i de sidste par uger spist i denne kategori for sammen med træning at komme tilbage til vores normalvægt – og vi er der snart :-) Små skavanker i foråret satte træningen lidt på "stand by" samtidig med, at vi i samme periode var en hel del ude at spise og feste og derfor spiste anderledes end vi plejer.  

Har du behov for lidt flere kalorier til dit aftensmåltid, kan du jo altid vælge at servere yderligere en salat til :-)

Velbekommen

20170516_123934 - Kopi.jpg

Æggemuffins med skinke og fennikelsalat

2 personer

 

 6 æg

2 dl hytteost 1,5 %

Salt, peber

10-12 dråber Tabasco

100 g god, kogt skinke (gerne letrøget)

En stor håndfuld baby spinat

1 dl klippet purløg

Silikoneforme eller andre forme

 

1 mellemstor fennikel

1 mellemstort rødløg

1½ spsk citronolie

Salt, peber

 

1: Opvarm ovnen til 180 grader. Pisk æg, hytteost, lidt salt, peber og Tabasco sammen.

2: Hak skinke og spinat og kom det i æggemassen sammen med purløg.

3: Fordel blandingen i 6 store forme, evt. smurt med lidt olie. Bages i den varme ovn i 25-30 minutter eller til æggemassen er stivnet. Lad dem køle en smule af eller blive helt kolde.

4: Skær de yderste tørre ender af fennikel og pil løget. Skær begge dele i papirtynde skiver. Gøres nemmest på et mandolinjern. Kom grøntsagerne i en skål. Dryp olie over og krydr med salt og peber. Vend det grundigt sammen så olien fordeler sig.

Energiindhold pr. portion: 482 kcal fordelt på: Protein 44 g, fedt 30 g, kulhydrat 12 g. Kostfibre 2 g.

20170516_124031 - Kopi.jpg