Chia boller, glutenfri og proteinrig

Chia boller, glutenfri

Med få ingredienser kan du bage disse lækre glutenfri, proteinrige chia boller. Og det er nok de mest luftige glutenfri boller jeg har bagt til dato. Hovedårsagen hertil er, at de bl.a. indeholder FiberHusk som praktisk talt har de samme egenskaber som gluten under bagning.

Bollerne er bedst nybagte, men kan sagtens fryses. Efter optøning bør de lunes.

God bagelyst

20170412_140241.jpg

Chia boller – glutenfri og proteinrig

Ca. 10 stk

 

2½ spsk chia frø

1½ dl vand

 

200 g havregryn, glutenfri

1 spsk solsikkekerner

1 spsk græskarkerner

2 spsk FiberHusk (den gule)

1 tsk yeast tørgær

11/4 tsk salt

 

1 spsk olivenolie

3 dl lunken vand

 

Topping: Ca. 1 spsk chia frø

 

1: Rør 2 ½ spsk chia frø og 1½ dl vand sammen og lad det trække i 10 minutter

2: Blend havregryn til mel

3: Bland havremel, solsikkekerner, græskarkerner, FiberHusk, tørgær og salt og rør sammen med chiablanding. Tilsæt olie og 3 dl lunken vand og rør sammen.

4: Lad det hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time

5: Form dejen til bollerne med en ske og fugtige hænder og sæt på plade med bagepapir. Lad det efterhæve i ½ time.

6: Opvarm ovnen til 200 grader. Drys chia på toppen af bollerne og bag dem midt i den varme ovn i ca. 45 minutter.