Oksekebab med blomkålscouscous

Oksekebab med blomkålscouscous

Jeg længes efter sol, varme og grillvejr, men desværre tyder det ikke på, at det er lige rundt om hjørnet. For at få lidt sommer stemning har jeg i stedet fundet min grillpande frem for at stege oksekebab. De kan selvfølgelig også steges på en almindelig pande eller under ovnens grillelement.

Tilbehøret er en dejlig blomkålscouscous fuld af smag, vitaminer, mineraler og mættende kostfibre. Blomkålen er findelt i en foodprocessor, men kan også rives på et rivejern.

Velbekomme

 

Oksekebab med blomkålscouscous

4 personer

 

 Det skal du bruge:

500 g hakket oksekød 3-7 %

1½ tsk salt

1 lille løg

1 æg

3 spsk finvalsede havregryn (glutenfri)

1 spsk hakket persille + 2 spsk + ½ dl hakket

1 fed hakket hvidløg + 2 fed hakket

1 tsk sambal oelek

½ tsk st. spidskommen

½ tsk st. koriander

½ tsk peber

 

1 stort blomkål

1 bdt forårsløg

 250 g San Marzano tomater (eller cherry tomater)

Ca. 4 spsk citronolie (eller en blanding af olie og citronsaft)

 

Grillspyd (bruges du træspyd, skal de have ligget i vand i min. 20 minutter)

Ca. ½ spsk olivenolie

 

2 dl skyr

 

Sådan gør du:

1: Rør hakket kød og salt sammen i en skål

2: Tilsæt derefter finhakket løg, æg, havregryn, 1 spsk hakket persille, 1 hakket hvidløg, sambal, spidskommen, koriander og peber og rør til en ensartet fars. Lad den trække for en stund i køleskabet.

3: Skyl blomkål og del det i små buketter. Kør blomkål til helt fint i foodprocessor.

4: Rens forårsløgene og snit dem fint og del tomaterne i halve. Vend grøntsager, 2 spsk hakket persille og blomkål sammen og smag til med citronolie, salt og peber.

5: Tag farsen ud af køleskabet og form til aflange kødboller som sættes på spyd. Pensl med olie og grill dem på havegrill eller pande 3½-4 minutter på hver side.

6: Rør skyr, ½ dl hakket persille og 2 fed hakket hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og server til kebab.

Energiindhold pr. person: 396 kcal. Fordelt på Protein 37 g, fedt 21 g, kulhydrat 19 g. Kostfibre 6 g.