Cremet bønnedip

Bønner, her butter beans, betragtes af mange som kedelig og smagløs, men med få ingredienser kan de fx forvandles til en smagfuld, lækker og cremet dip. Desuden er bønner rige på kostfibre og proteiner og derfor meget mættende. Dippen er hurtig og nem at tilberede, men den kræver en blender eller foodprocessor. Brug den til dine grøntsagsstave, på brød eller som tilbehør til stegt kylling, svin eller okse.

 

Velbekomme.

 

Cremet bønnedip

 

1 ds butter beans (240 g)

80 g skyr

1 tsk salt

Ca. 1 tsk tørrede chili flager

1 spsk olivenolie

Citronsaft

 

1: Hæld bønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand

2: Kom bønner, skyr, salt, chili og olie i en foodprocessor og kør til glat (eller pureer med blender)

3: Smag til med citronsaft og evt. mere chili

Energiindhold pr. 100 g 161 kcal fordelt på: Protein 11 g, fedt 4 g, kulhydrat 23 g. Kostfibre 7 g.