Vegetarisk Bolognese med røde linser

En Bolognese er, som de fleste nok ved en kød-baseret tomatsovs og typisk lavet med hakket oksekød. Denne version er dog uden kød, men i stedet med røde linser og den smager ganske fortrinligt. Samtidig mætter retten ganske godt, da protein- og specielt fiberindholdet er højere i linser end i kød.

Pastaen er lavet på sojabønner og har derfor også et højt indhold af både protein (42 g pr. 100 g) og kostfibre (20 g pr. 100 g). Tjek pastaen under kogningen, min erfaring siger, at den tit skal koge mindre end angivet på emballagen, men det kan selvfølgelig variere fra mærke til mærke.

Og hvorfor så en kødfri Bolognese? Fordi en kødfri dag i ny og næ - og gerne en gang om ugen - kan imødekomme nogle af de problematikker vi står overfor i forhold til miljø, klima, sundhed, dyrevelfærd og globale ressourcer.

God spiselyst.

 

Vegetarisk Bolognese med røde linser

2 personer

 

1 mellemstort løg

2 store gulerødder

1 stilk selleri

1 spsk olivenolie

1-2 fed hakkede hvidløg

50 g røde linser

½-1 hakket rød chili (med eller uden kerner)

1 tsk timian

½ dl rødvin

500 g purerede tomater

1 dl vand eller grøntsagsbouillon

Salt, peber

 

Endvidere:

100 g fettuccine af sojabønner

 

Tilbehør:

Revet parmesanost

Evt. hakket bredbladet persille

 

1: Hak løg og skær gulerødder og selleri i tern. Sauter det hele i olien i 10 minutter i en gryde. Rør nu og da.

2: Tilsæt hvidløg, linser, chili og timian og hæld vinen på. Lad det koge til vinen næsten er fordampet.

3: Hæld tomater og vand på og bring i kog. Lad herefter retten småsnurre under låg i 30-35 minutter. Smag til med salt og peber.

4: Kog bønnepastaen al dente i rigeligt vand tilsat salt. Dræn og vend med lidt olie.

5: Anret med parmesanost og evt. persille.