Appelsin-nøddekage (glutenfri)

appelsin-nøddekage

Håber du nyder december uden for meget stress og jag og måske har tid til at bage denne smagfulde og ret julede kage, som jeg lige har fundet i min gemmer. Kagen indeholder ingredienser som appelsiner, mandler, hasselnødder, dadler og kanel, som jeg alle forbinder med jul og december.

At den så oven i købet har et pænt indhold af både protein, sunde fedtsyre og kostfibre er jo en fantastisk side gevinst.

Den holder sig nemt frisk nogle dage i køleskabet. Nyd den med skyr, creme fraiche eller ahorn sirup til.

 

Appelsin-nøddekage (glutenfri)

10 pers.

 

2 økologiske appelsiner

200 g mandler

50 g hasselnødder + lidt hakkede til pynt

225 g friske dadler uden sten

6 æg

1 tsk st. kanel

1 tsk vaniljepulver

2 tsk bagepulver

 

1: Vask appelsinerne. Kog dem derefter i vand til meget møre, ca. 1½ time. Afkøl.

2: Opvarm ovnen til 190 grader. Skær appelsinerne i kvarte og fjern sten. Pureer appelsinerne inkl. skrællen.

3: Kør mandler, hasselnødder og dadler i foodprocessor til grofthakket. Tilsæt æg, kanel, vanilje og bagepulver og kør 1 minut. Tilsæt appelsinpureen og kør yderligere 1 minut.

4: Hæld dejen i en springform (24 cm i dia) beklædt med bagepapir. Bag kagen på 2. nederste rille i den varme ovn, 35-40 minutter.

Energiindhold pr. stk: 282 kcal fordelt på: 10 g protein, 15 g fedt, 30 g kulhydrat. Kostfibre: 4 g.