Salat med rosenkål og quiona

Salat med rosenkål og quinoa

Det er højsæson for rosenkål og jeg elsker de små grønne ”kugler”. Det er nu sjældent, at de bliver spist som (blot) kogte her i huset – efter min mening er det den mest kedelige måde, at indtage dem på. Sker det en sjælden gang, koger jeg dem uden låg, derved er de mindre bitre.

Jeg holder allermest af at spise dem i salater og på den måde kan de indtages i uendelig mange varianter. Andre gange koger jeg dem knapt møre og steger dem færdig på en pande i olivenolie tilsat krydderurter, chili og evt. hakkede tørrede frugter.

Tager jeg mine ernæringsbriller på er der en række gode grunde til at spise rosenkål. De er bl.a. anti-inflammatoriske, indeholder stoffer som forebygger kræft og indeholder kostfibre der er vigtige for fordøjelsen.

Salaten nedenfor kan spises som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.

Velbekomme.

20171104_114339 - Kopi.jpg

Salat med rosenkål og quinoa

4 portioner

 

1 dl quinoa, sort eller rød

500 g rosenkål

4 mellemstore gulerødder

½ spsk honning

Ca. 3 spsk citronolie

2 dl rosiner

1 bdt dild

 

1: Kog quinoa mør i rigeligt vand 8-10 minutter. Tjek dem efter 8 minutter. De skal selvfølgelig være møre, men ikke udkogte.

2: Skær rodenden af rosenkål og fjern de yderste blade. Del rosenkål i halve eller kvarte og kom dem i en foodprocessor. Skræl gulerødderne og skær dem i 2 cm stykker og kom også dem i foodprocessoren.

3: Tilsæt honning og olie kør til salaten er grofthakket. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere olie. Vend rosiner og plukket dild i.

Energiindhold pr. portion 344 kcal fordelt på: Protein 9 g, fedt 12 g, kulhydrater 46 g. Kostfibre 8 g.