Salat med edamame bønner og tun

Salat med edamame bønner og tun

Vil lige dele opskriften på denne nemme og mættende salat, som kan spises til såvel frokost som til forret eller indgå som en del af en buffet. Vælger du det første og skal have den med ud af huset, så opbevar tun og dressing i separate bøtter og vend først det hele sammen lige inden du skal spise.  Vælger du, at servere salaten som forret kan den nemt række til 3-4 personer. Udover at ingredienserne er sunde og tilføre kroppen en masse gavnlige stoffer, er de samlet også en fryd for øjet – i hvert fald efter min mening, men bedøm selv. Er du ikke så vild med grape, kan du erstatte den med et æble i stedet for.

Velbekomme.

Salat med edamame bønner og tun

Salat med edamame bønner og tun

2 personer

 

 2 dåser tun i vand (drænet)

1 mellemstore grape

200 g pillede edamame bønner (fra frost, optøet)

100 g ruccola

Kernerne fra ½ granatæble

Evt. en håndfuld korianderblade

Dressing:

2 spsk citronsaft

1 spsk soya, evt. tamari for glutenfri og mindre saltholdig

½ spsk honning

1 spsk olivenolie

½ tsk tørrede chiliflager

 

1: Del tun i mindre stykker og skær skræl af grapefrugt inkl. den hvide hinde. Skær grapefrugt i fileter.

2: Fordel tun, grape, ruccola, granatæblekerner og evt. korianderblade i to skåle.

3: Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld over salaten. Server straks.

Energiindhold pr. person 438 kcal fordelt på: Protein 49, fedt 12 g, Kulhydrat 30 g. Kostfibre 7 g.

20171121_115946 - Kopi.jpg