Blommegrød uden tilsat sukker

Blommegrød uden tilsat sukker

I går bestod aftensmaden af blommegrød – med egne blommer fra fryseren - tilsæt skyr og en skvat mælk og lidt hakkede hasselnødder. Det lyder måske ikke af så meget, men faktisk var det ret mættende pga. skyr og nødder.

Har du blommer i fryseren og samtidig gerne vil have en kødfri dag ind imellem, kan jeg varmt anbefale denne hurtige og smagfulde blommegrød. Den blev sødet med Sukrin Gold, som kun indeholder få kalorier og sødestoffet påvirker hverken dit blodsukker eller den gode smag J

Jeg brugte Reine Claude blommer, som er ret søde. Du kan selvfølgelig bruge de blommer, du måtte have i fryseren og smage dig frem i forhold til mængden af Sukrin eller andet sødestof.

20171030_163103 - Kopi.jpg

Blommegrød uden tilsat sukker

2 personer

 

700 g blommer uden sten fra frost og optøede (jeg brugte grøn Raine Claude)

125 g Sukrin Gold

¼ vaniljestang

Lidt citronsaft

200 g skyr naturel

Ca. 2 dl mini mælk

2 spsk hakkede hasselnødder

 

1: Kom blommer inkl. fremkommet saft i en gryde sammen med Sukrin og flækket vaniljestang.

2: Kog langsomt op under låg. Lad det herefter småkoge under låg i 15 minutter.

3: Fjern låget og lad grøden yderligere simre i 10-15 minutter til en passende konsistens.

4: Fjern vaniljestang. Smag grøden til med lidt citronsaft og evt. mere Sukrin – alt efter hvor søde dine blommer er.

5: Afkøl grøden. Nyd den tilsæt skyr, mælk og nødder.

Energiindhold pr. person 326 kcal fordelt på: Protein 19 g, fedt 8 g, kulhydrat 101 g. Kostfibre 6 g.