Salater fra sommerlandet

Så er jeg næsten tilbage på pinden efter en dejlig lang ferie.

Da ser ud til at sommervejret i Danmark kommer på besøg i weekenden, vil jeg lige dele et par dejlige og nemme salater med jer.

Det er salater som vi har nydt adskillige gange i løbet af sommeren. Desuden er de blevet bedre og mere smagfulde for hver gang jeg har lavet dem, da smagen i tomater, vandmelon og blåbær har udviklet sig jo længere vi er kommet hen på sommeren og vel nok topper nu her.

Måske kender du allerede salaterne, da de er ret sommerklassiske, men hver især kan de jo kombineres på forskellige måder, så her er min version af en tomatsalat og vandmelonsalat denne sommer.

Vandmelonsalaten er super enkel med ganske få ingredienser, hvilket gør at melonsmagen virkelig træder i karakter. På billedet er salaten pyntet med brombærblade i mangel af basilikumblade. Brombærblade kan spises, men jeg foretrækker helt klart basilikumblade i kombination med vandmelon og feta.

Tomatsalaten er udelukkende dryppet over med olivenolie og får tilført syre fra de let syrlige, men modne blåbær, i stedet for æble- eller hvidvinseddike.

Håber du har haft en god sommer.

Vandmelonsalat

 (tilbehør til ca. 3 personer)

 

700-800 g sød vandmelon i tern

200 g fetaost, gerne en lidt fast variant

Friskkværnet peber

En stor håndfuld basilikumblade

 

1: Fordel vandmelon i bunden af et fad

2: Smuldr fetaosten over og krydr med friskkværnet peber

3: Top med hele basilikumblade

Tip: Vandmelonen bør være kold ved servering. Skær evt. i tern i god tid og opbevar i køleskabet. Lige før servering: Smuldr feta over, krydr med peber og top med basilikum.

 

20160808_190054-01.jpeg

Tomatsalat

(tilbehør til ca. 3 personer)

 

6 mellemstore tomater

Salt, peber

Oregano

Olivenolie

1 lille løg

40-50 g fetaost, gerne en lidt fast variant

Ca. 50 g modne, men gerne let syrlige blåbær

 

1: Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem taglagt på et fad.

2: Krydr med salt, peber og oregano og dryp lidt olie over

3: Skær løget i tynde ringe og kom over

4: Smuldr fetaosten over og pynt med blåbær

20160808_190108_001-01.jpeg