Linse pasta cabonara med gedeost og broccoli

Tiden flyver af sted og jeg har gang i en masse spændende ting. Men selvfølgelig skal bloggen passes, så du får lige opskriften på denne vegetariske pasta ret, som er inspireret en smule af spaghetti carbonara. Den traditionelle spaghetti er udskiftet med en pasta lavet af røde linser (dvs. en bælgfrugt), hvilket betyder at retten både er glutenfri, proteinrig og har et pænt indhold af kostfibre. Jeg fandt linse pastaen i Netto for et par uger siden. Den er af mærket ”Grainway” og produceret i Italien. Et godt alternativ, hvis man ikke spiser gluten eller vil holde igen med stivelsesholdige kulhydrater. Vær dog obs. på at bælgfrugter generelt (dvs. også linse pastaen) er ret kalorieholdige.

Retten indeholder gedeost, som selvfølgelig kan erstattes af anden ost, hvis man ikke er til gedeost. Bacon som indgår i den traditionelle Cabonara er her erstattet af broccoli og mandler.

God appetit.

20160830_122841-01.jpeg

Linse pasta cabonara med gedeost og broccoli

2 personer

 150 g rød linse pasta

1 mellemstort løg

2 spsk olivenolie

1 broccoli

3 spsk mandler

2-3 fed hvidløg i skiver

75 g frisk gedeost

2 æg

2 spsk mælk eller fløde

Salt, peber

 

1: Kog linse pasta lige knapt mør efter anvisning på emballagen.

2: Hak løget og sauter det i olien på stor pande til det klares.

3: Skær broccoli i små buketter (gem stokken til en anden dag). Øg varmen og steg broccoli med til lige knap mør. 

4: Tilsæt mandler og hvidløg og steg yderligere 1 minut. Tag blandingen af panden.

5: Dræn pasta (gem lidt af kogevandet) og kom den på panden.

6: Rør gedeost, æg og mælk sammen. Spæd med 2-3 spsk pastavand og krydr med salt og peber. Vend blandingen med linse pasta over svag varme. Tag derefter panden af varmen.

7: Vend til sidst broccoliblandingen i. Server straks med friskkværnet peber.

Energiindhold pr. 100 g: 470 kcal fordelt på: Protein 36 g, fedt 11 g, kulhydrat 58 g. Kostfibre 8 g.