Kold peberfrugtsuppe med hytteost

Med udsigt til høje temperature lige om lidt, vil jeg skynde mig, at dele denne dejlige kolde peberfrugtsuppe med dig. Selv har jeg det sådan, at på varme dage, som der er udsigt til, føler jeg ikke den store sult og ”hælder” gerne til kolde retter som denne.

Suppen er fuld af smag, vitaminer og magre proteiner. Den kan tilberedes i en fart og holde sig op til flere dage i køleskabet og spices op eller ned alt efter hvilken chili du vælger.

Chili har udover at give smag/krydring den fremragende egenskab at sætte gang i din forbrænding og desuden give dig en følelse af mæthed.  

Tilbered gerne suppen dagen i forvejen og nyd den lige fra køleskabet næste dag.

Velbekomme.

Kold peberfrugtsuppe med hytteost

6 personer

 

3 mellemstore rødløg

780 g rød peber

3 hakket rød chili (med eller uden kerner og hinder)

3-6 fed grofthakket hvidløg

Ca. 1,2 l hønsebouillon

2 ds flåede tomater

3 tsk oregano

Salt, peber

Citronsaft

Ca. 240 g hytteost 1,5 %

Pynt: Klippet purløg

 

1: Pil løgene og skær i mindre stykker. Flæk peber og fjern kerner og hinder. Skær peber i mindre stykker.

2: Kom løg, peber, chili og hvidløg i en gryde. Hæld bouillon på og bring i kog.

3: Tilsæt flåede tomater og oregano. Lad det småsnurre under låg i 15 minutter.

4: Blend til en ensartet suppe. Spæd evt. med lidt mere bouillon og smag til med salt, peber og citronsaft.

5: Sæt koldt i mindst 4 timer. Server med 1-2 spsk hytteost pr. portion og lidt klippet purløg.

Energiindhold pr. person: 124 kcal fordelt på: Protein 9 g, fedt 2 g, kulhydrat 19 g. Kostfibre 4 g.