Kylling og ragout med bønner og tomater

Sommeren viser sig ikke fra den bedste side i disse dage, derfor fik jeg lyst til at lave en chili krydret ragout med bønner og flåede tomater–  dette i håb om at få lidt varme i kroppen. Det blev en ganske herlig ret, som jeg derfor gerne vil dele med dig.

Ragouten kan spise som en selvstændig ret (rækker da til to personer) eller som tilbehør med fx kylling og fisk.

Vi spiste nogle ovnstegte kyllingefileter til, som blev krydret med estragon og en blanding af ahornsirup og grovkornet sennep. Se opskrift og fremgangsmåde på det hele nedenfor.

God appetit!

 

Kylling og ragout med bønner og tomater

4 personer

 

1 stort løg

Olivenolie

2 ds flåede tomater

½ spsk ahornsirup

1 grøn chili, gerne stærk (med eller uden kerner og hinder)

125 g grønne bønner

1 ds kidney beans (drænet)

1 ds brune bønner (drænet)

Salt, cayenne peber

 

4 store kyllingefileter

Olivenolie

Salt, peber

4 estragonkviste

1 spsk ahornsirup

1½ spsk grovkornet sennep

½ dl vand

 

1: Skær løget i tern og sauter det i 1 spsk olie i en gryde til det klares. Hæld flåede tomater på og tilsæt ahornsirup og hakket chili. Lad det småkoge i 15 min.

2: Nip bønnerne og skær dem i halve og kom dem i gryden sammen med drænede kidney beans og brune bønner. Lad det simre yderligere i ca. 5 min. Smag til med salt og cayenne peber.

3: Opvarm ovnen til 200 grader.

4: Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Brun dem ved god varme i olie og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber på begge sider og fordel estragon på toppen. 

5: Rør ahornsirup og sennep sammen og hæld over fileterne. Kom vand i bundet af fadet og sæt det i den varme ovn i ca. 15 min.

Energiindhold pr. portion: 407 kcal fordelt på: Protein 47 g, fedt 9 g, kulhydrat 39 g. Kostfibre 9 g.