Varm chokolade - uden tilsat sukker

Foto: Martin Tanggaard

Når det er koldt og blæsende, som det er i disse dage, er der ikke noget bedre end sidde inde i varmen og drikke en kop varm chokolade.

Chokoladen hurtig at tilberede og kan nydes med eller uden flødeskum. Begge varianter smager skønt. Den er uden sukker og i stedet sødet med Stevia.

Stevia søder op til 400 gange mere end sukker og påvirker ikke dit blodsukker og indeholder ingen kalorier. Stevia kan have en bismag af lakrids, alt afhængig af hvilke råvarer/ingredienser den bliver sammensat med. I denne herlige kop varm chokolade er der ingen antydninger at bismag.

Opskriften er fra min kogebog ”PROTEIN” som indeholder 80 nemme proteinholdige opskrifter på hverdagsmad lige fra morgenmad til dessert. Desuden er der et afsnit omkring ernæring, hvor du bl.a kan læse, hvorfor det er vigtigt at have fokus på protein i den daglige kost.

Varm chokolade - uden tilsat sukker

2 kopper 

50 g mørk chokolade 70 % uden sukker (fx Nellie Dellies, sødet med Stevia)

5 dl mini mælk

25-30 dråber flydende Stevia

Tilbehør: 2 spsk. flødeskum

Evt. kakao til pynt

 

1: Hak chokoladen.

2: Hæld mælken i en tykbundet gryde. Varm op til kogepunktet over middelvarme og under omrøring.

3: Tag gryden af varmen. Tilsæt chokoladen og rør til den er opløst. Tilsæt Stevia efter smag og behag. 

Energiindhold pr. kop: 281 kcal. Fordelt på: Protein 11 g, fedt 14 g, kulhydrat 28 g. Kostfibre 0,2 g.