Hytteost med vanilje og jordbærsylt (mens vi venter på ris a la mande)

Foto Martin Tanggaard

Mens du venter på (den rigtige) ris a la mande, er der her et bud på en nem og proteinrig dessert eller mellemmåltid. Opskriften er fra min kogebog PROTEIN, som kan købes her for kun kr. 150,- (normal pris kr. 250,-). Gratis fragt og det er stadig muligt at få den leveret inden jul :-).

PROTEIN indeholder 80 proteinrige opskrifter på hverdagsmad lige fra morgenmad, frokost, mellemmåltider og aftensmad til desserter. Alle opskrifter er energiberegnet. Bogen rummer også et afsnit omkring ernæring og lister over de mest proteinrige fødevarer. 

Opskrifterne er langt hen ad vejen gamle kendinge, men blot sammensat på en sådan måde at de indeholder gode proteiner, langsomme kulhydrater og sunde fedtsyrer.

 

Hytteost med vanilje og jordbærsylt (mens vi venter på ris a la mande)

1 person

 

2 dl hytteost 1,5 %

½ tsk vaniljepulver

2 spsk jordbærsylt (se opskrift nedenfor)

 

1: Rør hytteost og vaniljepulver sammen. Top med jordbærsylt.

Energi pr. person: 172 kcal. Fordelt på: Protein 23 g, fedt 5 g, kulhydrat 8 g. Kostfibre 2 g.

Tip: Vil du have en lidt mere fyldig ”grød” kan du røre ½-1 dl skyr i.

 

Jordbærsylt:

400 g frosne jordbær

1½ tsk st. kanel

½ tsk vaniljepulver

Flydende stevia efter smag (eller sødt efter eget valg)

40 g valnødder

1 tsk revet, finhakket citronskal (økologisk)

 

1: Tø jordbærrene op og varm dem og saften langsomt op i en tykbundet gryde. Tilsæt kanel og vanilje. Lad det småkoge under låg i 5 min.

2: Tag låget af og mos jordbærrene let. Lad det småsnurre uden låg i yderligere 4 min. Rør nu og da.

3: Tag gryden af varmen. Smag til med stevia og rør grofthakkede valnødder og finhakket citronskal i. Hæld jordbærsylt på et skoldet glas. Holdbarhed: Mindst én uge i køleskabet.