Hummus på paleobrød med avokado og æg

Weekenden er lige om hjørnet og det er måske tid til at overveje, hvad der skal på frokostbordet lørdag eller søndag?

Jeg kan stærkt anbefale dig denne lækre kombination: Hummus på (paleo)brød med avokado og æg. Det smager himmelsk, mætter godt og er samtidig en fryd for øjet.

Hummusopskriften stammer fra min kogebog PROTEIN og er efter min vurdering verdens bedste. Den er fin, smagfuld og cremet. Jeg har endnu ikke budt den til nogen som ikke kunne lide den J og det er efterhånden ret mange. Det er dog vigtigt, at bruge en rigtig god tahin (sesampasta). Jeg bruger en lys og meget lind variant, som jeg køber enten i Meny eller i den lokale indvandre butik. Brug endelig ikke den halvtykke og gråbrune variant som bl.a. kan købes i SuperBrugsen.

God weekend.

20161107_122300.jpg

Hummus på paleobrød med avokado og æg

1 person

 

1 skive paleobrød (eller det brød du foretrækker)

2 spsk hummus (se opskriften nedenfor)

½ avokado

1 hårdkogt æg

En lille håndfuld spæde salatblade

Evt. lidt tørrede chili flager

Evt. lidt hampfrø, afskallede

 

1: Fordel hummus på brødet.

2: Fjern skræl på avokado og skær avokado i skiver, som placeres ovenpå humus.

3: Anret ”smørrebrødet” med halve æg og spæde salatblade.

4: Drys evt. med lidt chiliflager og hampfrø.

 

Hummus:

240 g kogte kikærter eller fra dåse

1 dl vand

½ dl tahin (sesampasta, helst en lys lind variant)

¼ dl raps- eller olivenolie

1 tsk st. spidskommen

1 tsk st. koriander

Saft af ½-1 lime

Salt, cayenne peber

Skyl kikærterne hvis de er fra dåse og hæld dem i et dørslag. Kør kikærter, vand, tahin, olie, spidskommen, koriander og saften fra ½ lime i en foodprocessor til en jævn masse. Smag til med salt, cayenne og evt. mere limesaft.

20161107_122222.jpg