Proteinrige, glutenfrie vegetar-deller

Vi havde kødfri dag i mandags, hvor menuen stod på disse vege-deller, en masse ovnstegte grøntsager og en god grøn pesto.

Jeg har lyst til at dele opskriften på dellerne med dig, da de blev ret så gode. De er lavet på basis af granuleret soya, hvilket betyder at de er meget protein- og fiberrige og mætter derfor vildt meget.

Granuleret soya smager i sig selv ikke af noget og behøver smagstilsætninger. ”Farsen” er”spiced up” med krydderurter, stærk chili og løg. Chiliens styrke dæmpes af soyamassen, så vær ikke bange for at bruge chili med høj styrke.

Proteinrige og glutenfrie vegetar-deller

16 stk

 125 g soya granuleret lys (fra firmaet Soy4you)

4 dl kogende vand

1 lille potte persille

1 lille potte basilikum

1 hel chili, gerne med høj styrke

1 lille løg

2 store æg

1½ tsk salt

½ tsk peber

25 g kikærtemel

½ dl mælk

Olivenolie til stegning

1: Kom granuleret soya i en skål og hæld vandet over. Lad det trække i 15 minutter. Løsn massen med en gaffel.

2: Hak persille og basilikum inkl. tynde stilke. Hak chili og løg og kom det hele i skålen (inkl.. kerner fra chili) til den udblødte soya.

3: Tilsæt æg, salt, peber, mel og mælk og rør sammen til en ensartet fars. Lad det trække i 15 minutter.

4: Form til flade deller med en spiseske. Steges på slip-let pande i olie ved god varme ca. 3 minutter på hver side.

Energiindhold pr. 100 g: 339 kcal fordelt på: protein 69 g, fedt 4 g, kulhydrat 8 g. Kostfibre 20 g.