Energibar med kakao og nødder

Er du på udkig efter et sundere mellemmåltid eller snack før træning, så har jeg et godt bud her.

Energibaren smager fantastisk og udover brændstof giver den dig gode proteiner som stabiliserer dit blodsukker og sunde omega 3 fedtsyrer din hjerne vil elske.

Det tager ca. 3 minutter at bikse ”dejen” sammen. Er du meget utålmodig kan den straks skæres i mindre stykker, men bidderne bliver pænere hvis du lader ”dejen” hvile 30 minutter i fryseren inden den skæres ud.

Energibar med kakao og nødder

Ca. 18 stk

220 g tørrede dadler uden sten

80 g mandler

80 g valnødder

50 g kakao

1 æggehvide

 

1: Kom dadler, mandler og valnødder i en foodprocessor og kør det er hakket mellemfint eller hak det hele med en skarp bred kniv.

2: Kom den hakkede masse i en skål og bland kakao i. Tilsæt æggehvide og ælt sammen til en sammenhængende ”dej”.

3: Tryk dejen ud i en aflang form beklædt med bagepapir ca. 8 x 26 cm. Sæt formen i fryseren i 30 minutter.

4: Skær ud i passende stykker. Opbevar dem i lufttæt beholder i køleskabet.

Energiindhold pr. 100 g 405 kcal fordelt på 10 g protein, 20 g fedt, 50 g kulhydrat. Kostfibre 8 g.