Salat med kylling og kål

En mættende salat der kan spises til så vel aften som frokost - og så kan den oven i købet tilberedes på ganske kort tid. 

Retten blev til i går aftes, da det var vejr til at grille og hvor jeg samtidig skulle have tømt grøntsagsskuffen i køleskabet. Resultetet blev så godt, at jeg har lyst til at dele opskriften med jer.

God spiselyst!

Salat med kylling og kål

3 personer

 

 400 g kyllingefileter

Olivenolie

Salt, peber

Paprika, gerne røget

 

½ bdt broccoli i små buketter, ca. 250 g

1 porre uden top, ca. 150 g

1 spidskål, ca. 440 g

1 rødløg, ca. 90 g

250 g cherry tomater

 

1 spsk vand

2 store spsk skyr, 80 g

1 stor spsk mayonnaise, 40 g (gerne Hellmanns, som er produceret på rapsolie og indeholder derfor omega 3 fedtsyrer)

1 tsk dijon sennep

Salt, peber

Evt. pynt: Ærteskud

1: Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Pensl med lidt olie og krydr med paprika, salt og peber. Steges på en meget varm grill 4-5 minutter på hver side eller på en pande 5-6 minutter på hver side. Lad dem hvile/ dampe lidt af inden de skæres ud i tynde skiver på tværs.

2: Kom broccoli i kogende letsaltet vand 1-1½ minut. De skal være møre, men have bid.

3: Skær porre, spidskål og løg i fine strimler og tomater i halve.

4: Rør en dressing af vand, skyr, mayonnaise og sennep. Smag til med salt og peber.

5: Vend grøntsager og dressing sammen i en stor skål og anret derefter i dybe tallerkener. Top med kylling og evt. ærteskud.

Energiindhold pr. person: 387 kcal. Fordelt på: Protein 40 g, fedt 17 g, kulhydrat 24 g. Kostfibre 9 g.

salat med kylling og kål