Ispinde med kokosmælk og banan

Det er sommer, men ikke lige just vejr til is eller hvad ???? Får du først smagt disse sundere ispinde vil du med garanti også have lyst til dem i silede regn.

De er nemme at tilberede og indeholder få ingredienser nemlig: bananer, kokosmælk, stevia, vaniljepulver, 70 % mørk chokolade og afskallede hampefrø. Sidste nævnte kan evt. erstattes med  mandelsplitter, men har valgt afskallede hampe frø, da det er et velsmagende produkt med naturligt højt indhold af protein. Læs evt. mere om frøene her.   

Ispinde med kokosmælk og banan

4 stk store

 250 g skrællede, modne bananer, ca. 3 mellemstore

1 dl extra creamy kokosmælk (Santa Maria, købes i større supermarked fx Meny)

Et drys vaniljepulver

Ca. 10 dråber stevia

100 g mørk 70 % chokolade (jeg brugte Nellie Dellies, der er sødet med stevia)

2 tsk afskallede hampe frø (købt i Meny, men kan erstattes med mandelsplitter)

Isforme

1: Bræk bananerne i mindre stykker og kom i en foodprocessor sammen med kokosmælk. Kør til glat. Smag til med vanilje og stevia.

2: Fyld i isforme og læg i fryseren i 4-6 timer.

3: Hak chokoladen og smelt ved svag varme over vandbad.

4: Tag isen ud af formene. Dyp dem i den smeltede chokolade og drys med afskallede hampe frø. Server straks eller opbevar dem i egnet box i fryseren.

Energiindhold pr. 100 g 248 kcal fordelt på: Protein 6 g, fedt 16 g, kulhydrat 19 g. Kostfibre 2 g.